У наступному році на харчування пацієнтів Рівненщини хочуть виділяти вдвічі більше, ніж планували

А планували насичувати людей за понад 16 гривень в день

В лікарнях Рівненщини  хочуть підняти витрати на харчування пацієнтів до 30 гривень на день. На забезпечення медикаментами своєю чергою хочуть виділяти принаймні до 50 гривень. Про таку необхідність на сесії обласної ради наголошували низка депутатів.

Нині в держбюджеті на наступний рік запланували збільшити витрати на харчове забезпечення пацієнтів до 16 гривень. 

Потребу в збільшенні фінансування на потреби хворих підтримав і керівник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук. Чиновник запропонував встановити мінімальну суму, яка може виділятися на харчування та медикаменти та поступово зменшувати «відстань» між нею та нинішнім фінансуванням:

Визначити суму мінімальну, яка йтиме на харчування і на медикаменти на кожен ліжко день, і в стаціонарних закладах, яку ви депутати в наступних переглядах бюджету будете доганяти за різницею між субвенцією з державного бюджету та місцевим бюджетом. Таким чином ми покращимо реальну ситуацію.

Голова бюджетної комісії облради Юрій Благодир запропонував встановити таку мінімальну суму після того, як комісії та профільні департаменти протягом першого кварталу наступного року підрахують, скільки на це необхідно всього коштів і звідки їх вдасться отримати.

Основні шляхи, які бачать депутати – це оптимізація мед закладів і дотації з держбюджету. Пропозицію на сесії погодили. До слова, ще досі в області стоїть питання зарплат, які в грудні медикам не виплатили в частині районних лікарень. «Дірку» планують закрити в наступному місяці за рахунок січневих надходжень до бюджету. Вцілому на наступний рік в бюджеті передбачили понад 880 мільйонів на медицину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень