У Чорному морі стартували ювілейні, двадцяті, українсько-американські навчання «Sea Breeze» (ФОТО)

Напередодні американський есмінець USS Porter попрямував до Чорного моря для участі в цьогорічних навчаннях

Фото АрміяInform

За повідомленням АрміяInform, до «Sea Breeze -2020» планується залучити близько 2 тисяч осіб із дев’яти країн, зокрема понад 20 кораблів, а також літаки, гелікоптери тощо.

Загалом у навчаннях, окрім України і США, візьмуть участь військові Болгарії, Грузії, Норвегії, Франції, Румунії, Іспанії та Туреччини.

На жаль, цього року через пандемію коронавірусу міжнародні навчання серії «Sea Breeze» обмежаться лише морською фазою із залученням авіації.

Усі спільні заходи розгортатимуться в акваторії Чорного моря без контакту особового складу.

Участь Сполучених Штатів у цих багатонаціональних навчаннях вкотре підтверджує прихильність ВМС США та 6-го флоту зокрема до наших союзників і партнерів по НАТО. Навчання «Sea Breeze» є реальною демонстрацією рішучості США щодо колективного захисту Європи. Тому ці навчання спільно з нашими партнерами проходитимуть в Чорноморському регіоні,

– відзначив командувач 6-го Флоту Військово-Морських Сил США віцеадмірал Юджин Блек.

За задумом Командування національного військового флоту, один з інструментів навчань серії «Sea Breeze», який слід максимально ефективно використати, – це перехід ВМС України на стандарти НАТО.

Іншими словами, під час навчань корабельно-катерні тактичні групи українських ВМС мають набути необхідного рівня взаємосумісності бойових та оперативних спроможностей для взаємодії з кораблями Альянсу.

Важливим випробуванням для військових моряків стане виконання бойових вправ артилерійських стрільб по морських і повітряних цілях, а також проведення навчань з боротьби за живучість та порятунку екіпажу корабля, що зазнав лиха в морі.

Міжнародні навчання триватимуть сім днів.

У навчаннях запланована участь ракетного есмінця типу «Арлі Берк» USS Porter і патрульного протичовнового літака P-8 Poseidon ВМС США, а також кораблів постійної військово-морської групи НАТО, які вже прибули у Чорне море.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень