«Тут винен лікар», – аптека Рівного, яка не видала пацієнту гарантовані урядом безплатні ліки

В аптеці пояснюють, що не змогли задовольнити прохання пацієнта через неправильно оформлений рецепт

Нагадаємо, що сайт Радіо Трек писав про цю історію у публікації В аптеці Рівного хворому відмовили у видачі гарантованих урядом безплатних ліків У ній рівнянин Ігор Шандрігон поскаржився, що його батьку не видали безплатні ліки в аптеці ТОВ "Лідер-Захід", що на вулиці Богоявленській, 30.

Цю скаргу прокоментувала фармацевт цієї аптеки Зоряна Вавуліч:

По-перше, рецепт у цього чоловіка був з доплатою. Там, здається, гривню з копійками треба було доплатити. Він брав кардіологічний препарат. І у нього був неправильно оформлений рецепт. За всіма стандартами, у рецепті має бути назва препарату, чітко доза вказана, і там, де дата внизу, має бути написано № 30, 20 чи 90, тобто скільки саме пігулок видати, бо упаковки є різні. У цьому рецепті було написано просто - 1 упаковка. Тож як ми мали видати людині препарат?

 

Ми чоловіку пояснили, що рецепт оформлений неправильно, тому що вказано – 1 упаковка і не вказана, яка кількість пігулок треба. Він пішов переписати рецепт. Приходить через день і знову - на мою зміну. Рецепт - не переписаний, просто збоку до нього дописано біля слова «1 упаковка» - «№ 30». За законом такий рецепт – недійсний. Тобто я можу відпустити ліки за цим рецептом, але потім мені доведеться з власної кишені їх оплатити. А я не згодна платити свої гроші за помилки лікарів. Тому що в цьому випадку – це лікарська помилка, бо лікар неправильно оформив рецепт. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень