Власник приватного центру реабілітації наркоманів хоче очолити у Рівному державний медзаклад

Каже: «Хотілося б і для держави щось зробити»

Кандидатів на посаду головного лікаря обласного центру психічного здоров’я населення є два. 

Перший кандидат –

48-річна лікар-експерт Алла Матвійчук, яка має 22 роки стажу у психіатрії, вищу категорію з дитячої психіатрії і все життя працювала в обласному центрі психічного здоров’я населення у Рівному.

Більшість працівників цього закладу – 109 - проголосували за те, щоб центр очолила саме вона.

Другий кандидат –

колишній лікар центру психічного здоров'я населення та обласного диспансеру радіаційного захисту, а нині власник приватного реабілітаційного центру для алкоголіків і наркоманів «12+» у селі Бронники Рівненського району Олег Колбач.

За нього проголосувало менше працівників центру психінчого здоров'я населення. Але все ж майже півсотні голосів він зібрав.

На засіданні медичної комісії облради бажання Олега Колбача очолити державний заклад депутатів здивувало. Вони хотіли знати, навіщо це йому.

На що той пояснив:

Я вже виріс звідти. Все, що міг, там зробив. Побудував ще одну клініку біля центру.

 

В одній сфері зробив. Хотілося б і для держави щось зробити.

 

Щоб ви знали: на Рівненщині епідемія  метамфетамінової залежності. В народі називають первентинова залежність. Це страшне діло. І держава на сьогодні не лікує таких хворих. Бо нема ні методик, ні спеціалістів.

 

У мене є зв'язки з іноземними спеціалістами, яких би я запрошував в Україну з Німеччини, Америки, які б приїжджали у державні установи і допомагали втілювати реформи, показувати, як у них працюють.

Депутати цікавилися ефективністю роботи приватного центру Колбача. Хтось згадав, що чув про центр позитивні відгуки. Колбач поінформував:

У нас лікуються з усієї України. Нині у закладі 45 залежних. Доволі непросто їх втримати без грат. Але нам це вдається. Працюємо за американською системою «12 кроків», яка є державною програмою в Америці.  Близько 55% пацієнтів доходять до кінця проограми  і не повертаються назад до залежності. Реабілітація триває близько 9 місяців.

Втім, хоч кандидат з таким досвідом і зацікавив депутатів, вони так і не визначилися з тим, кого рекомендувати обласній раді на посаду головлікаря. Тож рішення щодо цього прийматиме обласна рада 1 грудня на сесії.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень