«Це сильне і вольове рішення»: голова Рівненської ОДА привітав розведення військ у Золотому

Вперше розведення військ у цьому населеному пункті відклали, вдруге – чекати не стали

Сьогодні стартувало розведення військ у Золотому на Луганщині. Спершу про це заявив міністр МЗС України Вадим Пристайко, згодом підтвердження надали у штабі ООС. Початок процесу привітав президент Володимир Зеленський.

У коментарі журналістам у кулуарах інвестиційного форуму в Маріуполі, поданий виданням "Новости Донбасса", президент зазначив: «Все спокійно відбувається. На цій ділянці немає ніяких обстрілів».

Коли журналісти попросили Зеленського прокоментувати інформацію про розведення у Золотому, президент відреагував:

 

«Прекрасно, прекрасно».

За словами президента, дзеркальне відведення військ почалося, тому що місія ОБСЄ і українська сторона зафіксували семиденний «режим тиші» на цій ділянці, пише «Українська правда».

Саме це було однією з важливих умов розведення, на чому неодноразово наголошував сам головнокомандувач, і урядовці, які на його доручення поїхали містами України розтлумачувати «формулу Штайнмаєра».

Однак, як свідчать дані зведень, щонайменше одного разу – 27 жовтня – штаб ООС повідомляв про обстріл бойовиків «неподалік від Золотого-4 (у межах ділянки розведення)». Фактчек провела редакція «УП».

Попри це, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль вважає, що таким рішенням президент став на шлях миру. На сторінці очільника краю у Facebook йдеться:

Президент Володимир Зеленський став на шлях вирішення конфлікту на сході України.

 

Всі його зроблені донині дії та прийняті рішення підтверджують слова та обіцянки, які Володимир Зеленський давав країні. Тож я точно знаю, що Гарант Конституції докладе всіх зусиль, аби стримати обіцянку, що в Україні завершиться війна і запанує мир.

 

Мир потрібен країні, нашій економіці, кожній родині, кожному з нас. Бажання миру - це природнє для людини, для суспільства. Це прагнення не може бути безпринципним та голослівним. Воно - є, все решта - від лукавого.

 

Розведення військ, як частина плану по припиненню війни - це сильне і вольове рішення. Вірю, за ним послідує результат.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень