Це (не) початок політичної кар’єри, — Дарія Коцюруба про свій пікет у Рівному

Сім’я готується подавати до поліції зустрічну заяву

Дарія Коцюруба (скрін з сюжету UA:Рівне)

Новина про інцидент, що стався напередодні на майдані Незалежності у Рівному, облетіла практично усі ЗМІ в Україні.

Двоє молодих людей 16-ти і 20-ти років вийшли на майдан з плакатом у руках «Імпічмент Президенту» – у такій спосіб молодь хотіла привернути увагу, що новообраний Президент, за їх словами, призначає на держпосади люстрованих осіб з сумнівною репутацією.

Ми поговорили з учасницею міні-пікету Дарією Коцюрубою та її мамою Наталею.

Дарія у розмові зізнається, що за останню добу до неї зверталося уже близько десяти журналістів. Вона не приховує, що через ситуацію з поліцією неймовірно рознервувалася, проте відповідає дуже впевнено, і вже здається навіть визначилася з планами на майбутнє.

Дарія, зазначає, що спочатку на майдані до них підійшла жінка, яка погрожувала фізичною розправою і пішла кудись телефонувати. А вже за 15 хвилин з’явився представник поліції. Правоохоронець вийшов з громадського транспорту на майдані й попрямував до молоді.

- Це був один чоловік і він поводив себе адекватно. Він просто поговорив з нами. Він наполягав, що навіть на такий міні-пікет необхідно подавати заявку до поліції. Він пропонував іти до відділку поліції. Я у нього уточнювала чи ми ідемо складати адмін протокол чи ми ідемо для давання пояснення. Він сказав – для пояснення. Він збрехав, — каже Дарія Коцюруба.

Наталія Вікторівна -- мама Дарії (скрін з сюжету UA:Рівне)

Дівчина одразу контактувала з матір’ю і повідомила їй про те, що сталося. Одразу потому до пані Наталі зателефонували й представники поліції, які повідомили, що її донька у відділку.


- Я про акцію на майдані Незалежності нічого не знала. Я звісно знаю, що донька цікавиться політичним життям, вона не байдужа до того, що відбувається в Україні. Але про пікет на майдані, вона мене не попереджала. Вона багато знає, багато чим цікавиться, вміє свою думку висловити, — розповідає Наталія, мама Дарії.

Не дочекавшись матері Дарію запрошували у кабінет для з’ясування обставин. Дівчина розповідає, що їй не могли чітко відповісти затримана вона чи ні й навіть погрожували застосувати кайданки. Вона зазначає, що поліцейський фізично перешкоджав виходу дівчини на вулицю.

- Я написала пояснювальну, підписала документ про суд, надягнула навушники, голосно ввімкнула музику і продовжила плакати, бо більше не була на щось, окрім цього, здатна, — написала Дарія у своєму Фейсбуці, коментуючи завершення розмови з поліцією.

[media=145736] [media=145735]
Мама дівчини, Наталія розповідає, що поліція поводилася зухвало. Уже в присутності матері звучали погрози, що дитині інкримінують статтю про повалення державного ладу. Наталія також зазначає, що затримання Дарії юридично поліція не оформлювали. Державний адвокат якого намагалася викликати Дарія і її матір відмовився приїхати у відділок, оскільки не мав підстав, адже ні Дарію, ні Наталію затримано не було.


- Я не належну до жодної політичної сили, це була наша власна ініціатива сказати свою думку вголос. Так, своє майбутнє я хочу пов'язати з політикою. Цього року вступатиму на політолога. Документи подаватиму у київський і львівський ВНЗ, - розповіла Дарія.

[media=145718] [media=145717]
Завтра сім’я планує написати зустрічну заяву, щодо дій правоохоронців, які спілкувалися з Дарією.

- Поліцейські Рівненського відділу поліції діяли в рамках покладених на них законодавством обов’язків. Поліція області поважає думку громадськості та вважає, що для недопущення конфліктних ситуацій із мешканцями міста, які мають іншу громадянську позицію, доцільніше було б обмежитись профілактичною бесідою у дотриманні вимог законодавства при проведенні подібних акцій. Остаточна правова оцінка вказаному факту та діям поліцейських буде надана за результатами комплексної службової перевірки, — повідомив начальник ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук.

Коментувати і бачити пости Дарії на її сторінці у Фейсбук можуть тільки її друзі. Тож тут є допис, де зібрано усі її пости про інцидент з поліцією.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень