Це наче єднання з народом України, — дружина загиблого героя про враження від Маршу Захисників у столиці

Ірина разом з чоловіком до його загибелі на фронті проживала у Млинові Рівненської області

Блог Знай більше опублікував днями враження жінки, яка вперше взяла участь у Марші Захисників України.

Вона втратила на фронті чоловіка, проте вперше за останніх 5 років наважилася взяти участь у заході.

Ось що вона написала для Знай більше:

Я, Ірина Миколаївна, дружина Романа Галаса, котрий у 2015-му році віддав життя за волю та мир України.
Протягом цих 5-ти років я вперше була на заході, де панувала атмосфера піднесення українського духу. Так нас ще ніде і ніколи не зустрічали. Коли я з портретом прямувала з метро "Університет" (поверталась з покладання квітів до Стіни Пам'яті), то люди ставали біля нас на коліна, цілували нам руки, аплодували й викрикували - "Дякую"...

 

Ми почали шикуватись у 1-шу коробку - "Родин загиблих Захисників". Та атмосфера, що панувала на вулицях, по яких ми йшли, просто вражала. Було відчуття 2014-го року, ідентифікації, що ти є українець.

 

Ми вигукували: "Слава Україні. Героям Слава. Герої не вмирають. Донецьк — це Україна". Ми співали гімн України, ми багато плакали. Та підтримка киян і гостей міста була неймовірна. Вони ставали на коліна і разом плакали з нами, вибігали та обіймали нас, співчували нашому горю. Серед простих людей були й артисти. Зі мною обіймалась, знімкувалась Ірма Вітовська.

 

Це були щирі обійми, щирі співчуття, наче єднання з народом України. А ще була гордість за українців, як націю. Багато було несподіваних зустрічей, дуже радісних. Людей з якими мене поріднила війна. Мої емоції просто "зашкалювали", - розповіла пані Ірина

Довідково

Роман Галас народився 1 грудня 1975 року в Сокалі на Львівщині. Жив після одруження у Млинові, що на Рівненщині.
Коли почалася війна, під час четвертої хвилі мобілізації у лютому 2015 року, був призваний на службу. На жаль, його офіцерський шлях виявилася коротким.

8 серпня 2015 р. під час бойових дій поблизу Артемівська командир взводу 16-го окремого мотопіхотного батальйону, старший лейтенант загинув.

Поховали Героя на новому цвинтарі у Сокалі, поряд із двома іншими сокальськими героями, які полягли у зоні проведення АТО - Віктором Сиваком та Романом Ланом.

У захисника залишилися дружина та донька.

Нагороджений відзнакою за оборону рідної держави (посмертно).

Рішенням одинадцятої сесії 7-го скликання Млинівської селищної ради від 22 грудня 2016 р. провулок Терешкової у Млинові названо ім’ям Романа Галаса.

«Почесний громадянин Млинівщини».

За вияв патріотизму, мужності та героїзму при захисті України від московсько-путінських окупантів і терористів 9 квітня 2017 року владика Віктор УАПЦ відзначив лейтенанта Романа Євгеновича Галаса хрестом «За заслуги» І ступеня (посмертно).

Матеріали блогу Знай Більше

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень