Трюфель, про який говорила вся Україна, таки приготували в м. Рівне (ОПИС)
«Смак, як у білих грибів» (с)
Виявляється, що гриб, який наробив стільки розголосу, приготували ще у п’ятницю, 15 листопада.
Про це Галина Чижевська повідомила в групі «Рівняни готують» того ж дня, відповідаючи на постійні запитання.
Як ви пригадуєте, ЗМІ приписували знахідці чоловіка п. Галини різну «захмарну» вартість.
Хтось навпаки доводив, що знайдений парою рівнян гриб, взагалі не трюфель, а ризопогон – значно дешевший вид чи рід підземних грибів.
Так чи інакше, правду знає лише п. Чижевська та її чоловік.
Якщо гриб мав специфічний запах, за яким його й знаходять собаки та кабани (під землею), то це – дорогоцінний трюфель. Якщо не мав, то це – ризопогон.
Так чи інакше, гриб використали за призначенням:
- Зробила олію, щоб настоювалася, і зварила лінґвіне з соусом. Чесно кажучи, нічого особливого.
Ніжний грибний смак. Білі гриби, як нам здалося, нічим не гірші.
До речі, група «Рівняни готують» об’єднує дуже багатьох цікавих рівнян.
Люди там виставляють неймовірні фото та відео приготованих ними страв. Деколи надзвичайно простих – таких, як яєчня з ковбасою, чи просто підсмажена шинка з пюре та солоними огірками, але вигляд вони чомусь мають шикарний.
Певно тому, що «готуються з любов’ю та смаком» .
Є там й геть видзиґорні творіння кулінарії, на які дуже цікаво подивитися.
Фото «Лінґвіне з трюфелями» не виставляли, певно, свідомо, щоб не розганяти зайвий ажіотаж.
Хто не знає, то лінґвіне - це такий сорт італійської пасти (спагеті).
У приготовленому вигляді з грибами виглядає ця страва приблизно так:
Радіо Трек: НОВИНИ