«Треба деполітизувати реформу», - голова Асоціації ОТГ про децентралізацію на Рівненщині та в Україні

Дві організації підписали меморандум

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад та Місцева асоціація органів місцевого самоврядування «Об’єднані територіальні громади Рівненщини» підписали меморандум про співпрацю.

Організації сприятимуть процесу децентралізації на Рівненщині, допомагатимуть розвитку ОТГ і відстоюватимуть інтереси органів місцевого самоврядування.

Олександр Корінний

Керівники обох організацій підписали документ у «Центрі розвитку місцевого самоврядування. Голова Асоціації ОТГ Олександр Корінний наголосив на проблемах, з якими боротимуться обидві організації:

Проблеми по всій Україні ідентичні та однакові. Потрібно зробити так, щоб усі ті перепони юридичні, законотворчі та інші швидше вирішувалися.

 

Треба деполітизувати реформу, адже якщо ця реформа зупиниться, всі інші реформи шансу на впровадження не матимуть.

Одним із прикладів законодавчих  перепон у децентралізації чоловік називає резонансну затримку осінніх виборів в ОТГ. Тепер проведення виборів в сотні громад України в жовтні під питанням.

Нині до всеукраїнської асоціації ОТГ входить дві сотні територіальних громад. Всього в Україні заплановано створити 1300 ОТГ, з яких 700 вже існують.

На Рівненщині планують утворити шість десятків об’єднань.  Половину цього плану наша область вже майже виконала, тобто на її території є вже 28 ОТГ, 19 з яких входять до Асоціації ОТГ Рівненщини.

Руслан Сивий, керівник Центру розвитку місцевого самоврядування.

Керівник Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий каже, що одне з найважливіших завдань асоціацій, покращити рівень медицини та освіти в селах:

Дві асоціації про які ми сьогодні говоримо дуже конструктивні, дуже дієві. Вони обидві націлені на допомогу ОТГ, а це сільські території. Освіта, медицина – ці речі кращі в містах. Нам треба такі ж умови створити в об’єднаних громадах. Не було жодного питання, на яке б обидві асоціації мали різні точки зору. Я впевнений, що з такими новаторами нам багато вдасться чого зробити.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень