ТОП-5 продуктів, які найбільше подорожчали у березні
Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж склали ТОП-5 продуктів харчування, які найбільше подорожчали за минулий місяць
За інформацією директора української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, список продуктів, вартість яких у гривні в березні зросла найбільше, виглядає так:
морква, буряк, свинина, яловичина, варена ковбаса та капуста.
Перше місце посідає морква, яка додала за березень 3 грн за кілограм. На початок квітня її середня ціна в Україні становить 10,9 грн.
На другому місці буряк із 2,8 грн подорожчання за кілограм. Його середня вартість – 10,9 грн.
Третя сходинка за свининою, вартість якої зросла за березень на 1,9 грн. Відтепер її середня ціна в Україні – 109,8 грн за кілограм.
Четверте місце за яловичиною, яка за перший весняний місяць додала 1,8 грн і коштує 122,2 грн за кілограм.
Замикають п’ятірку одразу два продукти: варена ковбаса і капуста, які піднялися в ціні на 1,6 грн та їхня середня ціна по країні – 85,4 грн і 7,5 грн відповідно.
Яблука за березень подорожчали на 1,5 грн (або 8%) і коштують в середньому 19,7 грн за кілограм.
Практично усі молочні вироби за перший весняний місяць додали в ціні 50 коп на одному кілограмі, а масло – за 200 г. Відтепер кілограм сиру в середньому коштує 91,5 грн, сметани – 52,2 грн, а 200 г вершкового масла 36,5 грн.
Що стосується хліба, то він став дорожчим за місяць на 30 коп. На початок квітня кілограм білого коштує 19 грн, а чорного – 15,8 грн.
А от гречка та цукор - здешевшали.
Радіо Трек: НОВИНИ