To be organic: як пройшов перший «органічний» форум у Рівному

Вчора відбулася унікальна подія для Рівного. У місті проходив перший Регіональний форум «Органічна Україна 2016».

Організатором виступив Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) спільно з Громадською спілкою Органічна Україна та за підтримки місцевої влади і фінансування американського уряду.

«Сподіваємося, що бізнес отримає досвід, яким приїхали поділитися експерти. А ще знання, яких їм не вистачало, інструменти для подальшого розвитку та для виходу з власною продукцією на нові ринки», - каже Катерина Рігг, провідний менеджер групи з фінансування та розвитку МСБ ЄБРР в Україні.

Підтримала цьогорічний захід і компанія «РЕНОМЕ-СМАРТ», яка є партнером ЄБРР з  впровадження продуктів 1С в Україні.

«Підприємства та фермерські господарства мають знати про існування систем обліку, що можуть допомогти їм розвиватися та рости. А ще нещодавно ми отримали офіційний статус консультанта ЄБРР у ІТ-технологіях. Це дає нам право впроваджувати проекти за фінансування Європейського банку реконструкції і розвитку», – коментує Оксана Козік, начальник відділу впровадження ERP-систем «РЕНОМЕ-СМАРТ».  

Його учасниками стали представники Мінагрополітики, керівництво Рівненської ОДА, Міністерства сільського господарства Республіки Польща, с/г компаній із США, Польщі, Німеччини, оператори аграрного ринку України та Рівненщини.

«Ми прагнемо допомогти рівненським аграріям, що хочуть стати органічними. Спектр нашої діяльності надзвичайно широкий: від бізнес-планування до надання інформації з питань сертифікації, стандартизації та юридичної підтримки.

 

Приємно, що компанія «РЕНОМЕ» теж долучилася до події. Адже питання ІТ-рішень для ведення господарства для фермерів стоїть особливо гостро в наш час», – розповідає Костянтин Січний, керівник ГО «Органічна Україна Захід».

ДОВІДКА

На цей момент Україна має приблизно 260 тисяч гектарів органічно сертифікованих сільськогосподарських угідь, на яких щороку вирощують понад 500 тисяч тонн органічної продукції. Разом із тим, існує низка різних проблем, які потрібно вирішити малим та середнім підприємствам, щоб їх бізнес був прибутковим і міг зростати.

В Європейському союзі попит на органічну продукцію перевищує пропозицію. А це відкриває для українських виробників важливі експортні можливості. Ідея органічного землеробства – повністю відмовитися від ГМО, антибіотиків, хімікатів та міндобрив.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень