«Так колись німці палили хати»: родина з Рівненщини ледь не загинула через підпал трави (ФОТО)

Люди мали переїхати в новий будинок перед Великоднем, але ...будівля згоріла вщент

Фото ілюстративне. З інтернету.

До служби новин «Радіо Трек» звернулась слухачка з Вараша Оксана Охрімчук. Жінка просить допомогти родичам, мешканцям хутора Тараж, що у селі Борове Зарічненського району, в яких згоріло усе майно.

Такими були наслідки пожежі у Новому Дворі, коли невідомі підпалили чагарники. Фото з квадрокоптера зробив рівнянин Юрій Ойцюсь. Подібні світлини часто використовують рятувальники, аби показати страшні наслідки підпалів сухостою.

Це родина Ярослава Ковенько, який останні кілька років у дворі зводив новий будинок. У той час Ярослав разом з братом та батьками жив у старій хаті. Ось, що нам розповіла Оксана Охрімчук:

- Хтось палив сухостій і полум’я перекинулось на хлів Ярослава, а потім на сосну. Звідти на стару, а потім і нову хату. У тій пожежі чотири будинки згоріло. Ярославова сім’я та їхні сусіди залишились на вулиці. Старожили кажуть, що видовище - жахливе. Так колись німці палили хати, пригадують бабусі.

Такими були наслідки пожежі у Новому Дворі, коли невідомі підпалили чагарники. Фото з квадрокоптера зробив рівнянин Юрій Ойцюсь. Подібні світлини часто використовують рятувальники, аби показати страшні наслідки підпалів сухостою.

У Ковеньків хворий батько. У нього рак горла і на момент пожежі він був у Рівному, в лікарні. Там згоріло все – і гроші, і документи. Здається, врятувати вдалось лише худобу та стару літню кухню. Ми збирали їм гроші, але цього замало. Просимо про допомогу небайдужих.

Телефоном Ярослав Ковенько зізнався журналісту «Радіо Трек», що звертався за допомогою до чиновників сільської ради. Там пообіцяли допомогти, але коли – не сказали, каже погорілець:

- Ми не зрозуміли, коли все сталося. Вогонь прийшов до нас ніби як із сусіднього двору, але там давно вже ніхто не живе. Може хто недопалок якийсь кинув чи сміття хтось палив. Не знаю. Там швидко все перекинулось на сосну, а звідти — до нас у двір. Поки приїхали рятувальники, то ми трохи загасили полум’я.

 

Зараз ми ночуємо в приміщенні площею 17 квадратів. Це єдине, що у нас у дворі залишилось, така типу літня кухня. Батька завезли на операцію до Києва, всі гроші, що нам пожертвували у селі та дали родичі – віддали батькові.

 

У рятувальників я просив скласти відповідні акти. Потім ці документи я заніс у сільську раду, там пообіцяли просити допомоги у Зарічненській районній раді. Коли все це буде — сам Бог знає. Зараз ми отак-от «кочуємо».

Інформацію про те, що така пожежа на хуторі Тараж на початку квітня була, підтвердили в обласному управлінні ДСНС. Його речник Дмитро Мельник нагадав, що того дня на півночі області було багато пожеж:

- Тоді у тих районах горіла суха трава. Це колосальні збитки для екосистеми й для людей. Щодо пожежі на хуторі, у Таражі, то там взагалі біда у людей. Там родина мала переселятися перед Великоднем у новий будинок, який згорів.

Фото ілюстративне

Тоді, а це було 4 квітня, згоріло два житлових будинки, дві господарчі будівлі та одне нежитлове приміщення. Ми повідомили про це поліцію. Імовірною причиною пожежі наші фахівці називають необережне поводження з вогнем невідомою особою. Чи підтвердиться ця версія під час розслідування — не знаю. 

Поки слідчі обласного управління Нацполіції вивчають усі обставини, Ярослав Ковенько просить небайдужих про допомогу.

Номер картки ПриватБанку - 4149 4390 0811 7297 - Ковенько Ярослав Петрович 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень