«Ситуація критична – і в Україні, і в Рівному», - Хомко назвав кількість заражених COVID-19

Від минулої п’ятниці показник кількості хворих постійно зростає

За останню добу в Україні зареєстрували найбільший приріст хворих за весь час спостережень – 829. І це при тому, що раніше фіксували по 300-400 нових випадків, іноді – по пів тисячі.

Таким чином приріст хворих у державі склав 2,5%. Тим часом у Рівному ситуація ще гірша, бо цей показник тут більш як удвічі вищий.

Про це в ефірі Радіо Трек розповів міський голова Володимир Хомко:

Колишній очільник Рівного Володимир Хомко

По Рівному – те саме [що і в державі – ред.], навіть ще гірше. Всього у нас 268 хворих, при тому, що максимум було 280, а ми вже встигли «відійти» до 210.

 

З п’ятниці фіксуємо постійний щоденний приріст. Сьогодні він склав майже 6% - і це майже втричі більше, ніж по Україні загалом.

 

За минулу добу додалося 33 хворих, а за весь період карантину зареєстрували 840 випадків у Рівному.

У стаціонарі зараз лікуються 38 людей, із них - четверо медиків. Також є 20 «тяжких» хворих, проте до апарату ШВЛ ніхто з них не підключений.

Фото ілюстративне

Водночас, є і хороша новина – кількість медиків серед хворих на коронавірус у Рівному постійно зменшується. Це може означати, що медики стали більш захищеними і пристосувалися до ситуації, вважає міський голова.

Але взагалі – ситуація критична: і в державі, і в Рівному. Маю інформацію, що Тернопіль учора посилив карантин і повернувся до суворих карантинних норм. Повторення «тернопільської історії» може бути не лише в Рівному, а й по всій Україні.

 

Звісно, є регіони, де реєструють мало хворих. Це може бути або мала кількість тестувань, або те, що  деякі регіони менше контактують з іншими. Очевидно, що західні регіони більше їздили на заробітки - зокрема, в Італію, - тож мали більше шансів привезти хворобу. Це Львівська область, Тернопільська, Івано-Франківська, Рівненська та інші, - розповів Володимир Хомко.

Фото ілюстративне

Також очільник Рівного додав, що шокований коментарями у соцмережах щодо начебто "накрутки показників" або навпаки - "приховування справжньої кількості хворих" у місті:

Читаю коментарі з фейсбуку і дивуюся: з якого дива мені взагалі віднімати чи додавати цифри?! Мені що, орден за це дають? Я передаю суху статистичну інформацію, яку мені на 9 ранку дають лікарі. В мене немає інтересу ні збільшувати, ні зменшувати ці цифри.

 

По-моєму, тренд абсолютно очевидний: з послабленням карантину ситуація катастрофічно змінилася – якщо раніше все йшло до спаду, то тепер все пішло в ріст. Ситуація погіршилася з минулої п’ятниці.

Додамо, що загалом одужали вже 616 рівнян, а на результати тестування нині очікують ще сотня.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень