У МП відмовилися відспівувати дитя: рівняни несли ляльок під церкву на знак протесту (ВІДЕО)

У соцмережі оголосили флешмоб #принесиляльку

Трагічна історія трапилася напередодні Нового року у Запоріжжі.

Там самогубець вистрибнув з вікна і впав на 2-річну дитину. Хлопчика не врятували. А на похороні священник відмовився відспівувати дитину, бо вона хрещена у церкві Київського патріархату. Тоді започаткували флешмоб із закликом у всіх містах принести ляльку до храмів Московського патріархату на згадку про цю страшну подію.

Про це у Facebook написав Юрій Гудименко. Його публікацію поширили понад 10 тисяч людей.

Водночас, в УПЦ МП кажуть, що ляльки та іграшки, які принесуть до храмів, передадуть у дитбудинки. А саму ситуацію назвали дискредитацією Московського патріархату.

...Посилаючись на досвід отців Церкви, митрополит Лука зазначив, що нагнітання ситуації навколо трагедії з хлопчиком, який загинув через падіння на нього самогубці, має духовний сенс. За його словами, трагічну подію варто розглядати у тому ключі, що напередодні великих православних свят диявол докладає усіх зусиль для того, щоб внести розбрат і чвари поміж християн.

Владика окремо підкреслив, що у багатьох ЗМІ, які поширювали інформацію про інцидент в одному з православних храмів Запоріжжя, абсолютно не згадувалося ім’я померлої дитини. Це наводить на думку про те, що потрібен був просто великий скандал, націлений на дискредитацію Української Православної Церкви.

Архіпастир закликав не спекулювати на ситуації із загиблим хлопчиком, не вносити додаткову порцію ненависті в українське суспільство, а разом вшанувати пам’ять Євгена молитвою і добрими справами. У зв’язку з цим він попросив приносити в храми Запорізької єпархії УПЦ ляльки, іграшки, цукерки, які будуть потім в пам’ять про померлу дитину роздані дітям з дитбудинків та малозабезпечених сімей.

Між тим, акції у Запоріжжі та у Києві не минули спокійно. Зокрема, у Києві журналісту намагалися заборонити фотографувати, як люди приносять ляльок.

Увечері у п’ятницю, 5 січня, у Києві біля Києво-Печерської лаври фотокореспонденту Радіо Свобода Сергію Нужненку завадили зняти, як люди приносять дитячі іграшки до входу Лаври. Нужненко додав, що священик також попросив видалити зроблені фото.

У Рівному ж обійшлося без сутичок.

Кілька рівнян сьогодні взяли участь у флешмобі. Вони приносили дитячі іграшки до нижнього храму Свято-Воскресенського собору.

Колаж з мережі Facebook

Більше – у відео РТБ.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень