Словаки «поламались», чехи – підсилились: чого чекати від міжнародних змагань зі спідвею у Рівному

Найближчої неділі

Фото Романа Цупрука

У Рівному проведуть міжнародні змагання «SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP». 2-й етап першості на місцевому мототреці відбудеться у неділю, 4 серпня, о 17:00.

Сергій Головня

Остаточних складів клубів поки немає, кажуть у Рівненському міському технічному клубі.

Відомо лише, що

кольори рівнян будуть захищати Станіслав Мельничук, Андрій Кобрін, Марко Левішин, Андрій Розалюк, Назар Ткачук.

Про це розповів в ефірі «Радіо Трек» керівник «Клубу вболівальників Рівненського спідвею» Сергій Головня:

- Рівненський міський технічний клуб вже втретє бере участь у міжнародних змаганнях «SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP». І кожного разу змінюється склад учасників, склад клубів. Цього року з нами тепер змагатимуться німці, клуб з міста Діденберген. Наша команда, після першого етапу опинилась на третьому місці. Це добрий результат. За першість боротимуться німці, і, кажуть, готові знайти якогось сильного спортсмена для участі у змаганнях у Рівному.

 

Від чехів 100% сюди приїдуть Ян Квех та Петер Глупач. Це два переможці півфіналу чемпіонату Європи. Вони фіналісти чемпіонату, який відбудеться у нас у суботу, 31 серпня. Тобто сюди вони приїздять аби побачити трек, аби підготуватись.

 

У словаків проблеми – за пів року «поламалися» майже усі спортсмени. В строю тільки Якуб Валковіч. Очевидно вони мають підсилитися Міленом Манєвим, Марценом Ремпалою, можливо Норбертом Магоші. Тож уцієї команди буд цікавий склад.

Згідно з регламентом змагань господарі треку – рівняни – стартуватимуть у червоних нашоломниках. Чехи — у синіх, словаки — білих, а німці — у жовтих.

А поки гонщики готуються до змагань, очільник «Клубу вболівальників рівненського спідвею» Сергій Головня займається ще й облаштуванням території під скульптуру спідвеїсту.

Скульптура спідвеїсту. Фото надав Сергій Головня.

Її відкриття заплановано на 25 серпня — День міста Рівне.

- Гонщика на мотоциклі створив місцевий скульптор Тарас Бурик. Інші роботи виконують фірма «Сантехбуд», Рівненський спецкомбінат та Рівненське міськсвітло. Працівники останнього нині займаються підсвіткою. Майданчик під постамент вже готовий. Будуть вкладати бруківку навколо скульптури. До кінця тижня скульптор все завершить.

 

До речі, на жилеті у гонщика буде цифра 60. А на спині – герб міста Рівного. Вага гонщика 350 кг, а висота – понад 2 метри. Біля скульптури ми облаштуємо лавочки, приберемо цей сквер.

 

Плануємо облаштувати Алею слави спідвеїстів. Цікаво, що про цю ідею ми розповіли колегам з Торуні, і вже у червні та липні, буквально, там таку ж зробили. І вже три зірки відкрили місцевим спідвеїстам. Точно знаємо, що там є плити Яну Зомбіку та Перу Йонсону.

До слова, вперше за 5 років у Рівному проводять змагання у серпні. На початку – 4 серпня, та у кінці – 31 серпня. Останні змагання – фінал чемпіонату Європи серед юніорів. Подібного місто не приймало понад 30 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень