Шумні сусіди чи курці у під'їздах - «Сусідська варта» на сторожі порядку у висотках Рівного. Як у США

І повідомлятиме про підозрілих осіб чи порушників до поліції

Якщо ви ще не знали, уже близько двох місяців у Рівному впроваджують програму «Сусідська варта».

Понад 20 голів ОСББ долучилися до проекту і ще стільки ж чекають відповідного навчання від канадських поліцейських та міжнародної організації IREX. Про це повідомляє патрульна поліція Рівненщини. “Сусідська варта” – це система взаємодії поліції і громади.

Понад 30 років ця програма ефективно працює у Канаді, Сполучених Штатах Америки, Молдові, Естонії.

А Рівне стало четвертим містом в Україні.  

В її основі – взаємодія громади, влади і поліції, коли мешканці з поліціянтом слідкують за порядком разом, а про речі, які їх непокоять - повідомляють до поліції. Наприклад, про невідому людину чи машину, які викликають сумніви у доброчесності, дрібне хуліганство, підозрілі події.

Хоч у Рівному «Сусідська варта» діє зовсім короткий період часу, але уже підтверджує свою ефективність, кажуть в патрульній поліції.

Патрульні приїжджають на збори ОСББ, спілкуються з мешканцями будинків, дізнаються їхні актуальні проблеми і спільно продумують кроки для їх вирішення.

Таким чином, у деяких будинках вдалося подолати проблеми зі злісними курцями у під’їздах, розпивання алкогольних напоїв на дитячих майданчиках, вдалося вгамувати шумних сусідів. Окрім того, завдяки пильним мешканцям, які помітили підозрілих осіб і повідомили про це на лінію 102, патрульним вдалося затримати осіб, причетних до кримінальних правопорушень.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram   

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень