Школярі Рівненщини масово читають реп про Лесю Українку (8 ВІДЕО)

Цього року в Україні відзначатимуть 150-річчя з Дня народження поетеси

Понад 3 тисячі переглядів зібрало відео учнів школи №24 м. Рівне, опубліковане у понеділок, 15 лютого.

Хлопці долучилися до Всеукраїнського Арт-челенджу, присвяченому 150-річчю з Дня народження видатної української поетеси Лесі Українки «Слово, чому ти не твердая криця!».

Загалом участь у челенджі взяли школярі 8-ми закладів області. Їхні роботи опублікували на YouTube-каналі Українського державного центру позашкільної освіти.

Зауважимо, що до відзначення 150-річчя з Дня народження Лесі Українки на Рівненщині заплановано низку заходів, повідомляє Рівненська ОДА.

Заходи проходитимуть упродовж лютого-квітня, розповіла керівниця управління культури й туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

- Відкриття ювілейного року поетеси та драматургині відбудеться вже незабаром. Ми підготували низку заходів, до яких залучені митці різних культурних закладів.

 

Поетичний флешмоб, театральна виставка та музичний батл – ще не весь перелік заходів, який запланований до відзначення 150-річчя від Дня народження Лесі Українки», - розповіла Любов Романюк.

Зокрема, з 22 лютого у державному історико-культурному заповіднику Острога стартує міжмузейний мистецький проєкт «Вона в віки майбутні йти повинна».

24 лютого в обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація тематичної виставки «Лісова пісня». Початок о 12:00.

Урочистості до відзначення ювілею пройдуть 25 лютого - в день народження великої поетеси у залі камерної та органної музики. Початок о 13:00.

Цього ж дня в музично-драматичному театрі відбудеться прем’єрний показ театральної вистави за однойменним твором Лесі Українки «На полі крові». Початок о 19:00.

Також триватиме низка мистецьких та поетичних флешмобів, зокрема - «Читаємо Лесю» та «Відеомандрівка з Лесею».

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень