Щит, відібраний у беркутівців та станковий кулемет. Нова зала у Рівненському краєзнавчому музеї (ФОТО)

А також кулі, каски та гранатомети

Речі Героїв Майдану та воїнів АТО з Рівненщини виставили в новій експозиції  Рівненського обласного краєзнавчого музею. Її назвали «Творці історії». Спочатку в музеї діяла подібна виставка, але для неї не було окремої кімнати.

Ініціатором експозиції виступив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко. Пошуком експонатів займалась робоча група у складі наукових співробітників музею та «Інститут дослідів Волині».

Займалася керуванням Оксана Яремчук, завідувач сектору новітньої історії музею. Вона розповідає, що речі спочатку приносили волонтери, а потім вдалося зв’язатися із солдатами та батьками загиблих героїв:

Експонатів на виставці "Творці історії" дуже багато. Вони всі унікальні, які були передані до нашого музею, а саме щит, який належав хлопцю з Луганщини Івану Битьку.

 

Цей щит був відібраний у беркутівців. Ним Іван захищався під час подій на майдані. 

Виставка буде й надалі доповнюватись експонатами, говорить Оксана Яремчук. Надіється, що лише речами, а не фотографіями загиблих. На відкритті були присутні родичі воїнів АТО та героїв майдану.

Також, на ВЖЕ ІСТОРИЧНІ речі, такі як кулі, каски, одяг революціонерів та бійців зі сходу, прийшли подивитися мер Володимир Хомко та голова Обласної ради Микола Драганчук.

Кімната починається зі стендів, присвячених подіям Революції Гідності й переходить до теми антитерористичної операції та волонтерів. Виставка працюватиме у Музеї на постійній основі.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень