«Що це було?» - медичне керівництво про Кошмар і Розпач на швидкій допомозі Рівного

Керівники звільненого зі швидкої допомоги Рівного лікаря Володимира Квітка прокоментували ситуацію

Про ситуацію зі звільненням лікаря Володимира Квітка сайт Радіо Трек писав у публікаціях Кошмар і Розпач на Швидкій допомозі Рівного («103») та «Хотілося служити людям. Але робота має бути оплачена», - звільнений зі швидкої Рівного лікар

Ми звернулися за коментарями до керівництва лікаря Володимира Квітка.   

Спочатку головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги Андрій Бортнік відмовлявся від будь-яких коментарів. Мовляв, чому, як в анекдоті, має виправдовуватися за доньку-повію, якої не має, а має двох синів. Обіцяв надати коментар лише у відповідь на офіційний письмовий запит.

Потім Андрій Бортнік розповів таке:

Цей лікар працював на станції невідкладної допомоги 27 років. За цей час не було від нього жодної скарги, пропозиції, інновації. Тобто нічого абсолютно не було, а ось тут раптом з’явилося. Скажу чесно, що я чисто по-людськи не зрозумів, що це було, і чому воно якось так вискочило, і чому я маю у цій ситуації виправдовуватись.

 

По тих фактах була створена комісія, яка проводила перевірку. Все робилося відповідно до чинного законодавства, тобто абсолютно ніяких порушень трудового законодавства чи будь-якого іншого допущено не було. А щодо решти моментів -  письмово надамо відповідь.

На запитання, чи справді у медиків Рівного найнижчі зарплати в Україні, Андрій Бортнік сказав:

Я думаю, що Квітка треба питати про це. Якщо Квітко орієнтується у рівнях зарплати працівників екстреної меддопомоги України (бо я не можу сказати, яка середня зарплата у них в інших областях), то йому місце на важливих державницьких посадах.

 

А щоб знати рівень зарплат рівненських медиків, треба в управління фінансів звертатися. Вони бачать приріст зарплати по медзакладах області.

Андрій Бортнік (фото "Четвертої влади")

Андрій Бортнік також пояснив, що Володимир Квітко отримав гроші за чотири зайвих дні відпустки. Тому, мовляв, його не могли звільнити з 1 червня.

І додав:

Хай прийде за трудовою книжкою. Прийде, поспілкується. Він же спілкуватися не хоче. На вулиці як бачить головного лікаря станції невідкладної медичної допомоги Рівного Валерія Ковальчука – на іншу сторону дороги переходить.

Валерій Ковальчук (фото Чарівне. інфо)

А головний лікар станції невідкладної медичної допомоги Рівного Валерій Ковальчук повідомив про звільнення Володимира Квітка таке:

Людина пішла у відпустку. Написала заяву довгу про звільнення за згодою сторін. 1 червня мав бути вихід її на роботу після відпустки. Їй телефонують, листи надсилають з цього приводу, вона не з’являється. Тому й звільнили за прогул.

 

Чому не можна було звільнити за згодою сторін? А хто тоді буде гроші платити? В такому разі треба було ще за два місяці зарплату платити. Людині казали, щоб написала заяву про звільнення за власним бажанням. Вона це не зробила. І за трудовою книжкою не прийшла.     

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень