Щеплення є, а бажаючих – немає: у Рівному найбільше хворих на небезпечне інфекційне захворювання

Рівень захворюваності на кашлюк у Рівненській області є найвищим в державі.

За 7 місяців 2018 року в області зареєстровано 143 хворих на кашлюк. 

 

Це переважно діти віком від 1 до 4 років.

В області є достатня кількість АКДП вакцини, втім робити щеплення не поспішають, каже завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Віктор Мороз:

Причиною саме зростання захворюваності у нашій області є те, що батьки не ведуть дітей на щеплення. Великий прошарок дітей, які не отримали вакцинального комплексу проти кашлюка. З різних причин діти цих щеплень не отримали, йдеться про АКДП. Це діти старше року, тобто ті, які мали б отримати по кілька щеплень до того, як їм виповнився рік. Таких дітей у нас майже 20 тисяч, і усі вони потенційні жертви кашлюку, якщо так взяти.

Найвища захворюваність на кашлюк спостерігається у Березнівському, Корецькому, Рівненському районах та місті Рівне.

Медики нагадують, що кашлюк це інфекційне захворювання, яке легко поширюється від людини до людини повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні.  Запобігти кашлюку можна лише завдяки вакцинації.

Відповідно до національного календаря щеплень, вакцинувати дітей для профілактики кашлюку необхідно у віці 2, 4, 6 і 18 місяців (чотири щеплення).

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень