«Ще трохи й ми будемо приймати радикальні рішення. Закриватимемо все», - Подолін про порушення карантину на Рівненщині

Бо це має негативні наслідки – зростання кількості хворих на коронавірус

Фото з сайту vikka.ua

Кількість хворих на коронавірус на Рівненщині зростає. Попри це в області влаштовують масові гуляння весіль та днів народжень.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

А такі скупчення людей приводять до нових заражень, каже перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін:

- Ігнорування населенням області правил карантину призводить до збільшення кількості інфікованих на COVID-19. Ми не знаємо, як інформувати наших громадян про безпеку. Їх навіть не лякає кількість хворих.

 

Населення у більшості ігнорує карантин. Не дотримуються маскового режиму, є великі скупчення людей, а це приводить до зростання хворих. У нас дійсно масово надалі святкують весілля та дні народження.

 

Все це контролюють спеціальні групи з правоохоронців та інспекторів Держпродспоживслужби. Власників кафе та ресторанів, та інших закладів громадських, що грубу порушують обмеження – штрафуватимуть.

 

Нагадаю, розміри штрафів не малі – від 17 до 34 тисяч гривень. І те, що ми не радикально реагуємо, а лояльно, це тільки задля того, щоб зберегти робочі місця, щоб людям було як заробити собі на хліб.

 

Ми розуміємо, що у багатьох фінансовий стан поганий. Але, зважаючи на масові порушення, нам скоро доведеться радикальніше підходити до режиму контролю і закривати ті об’єкти, керівники яких не дотримуються вимог карантинних заходів.
 

Зауважимо, раніше головний санітарний лікар краю Роман Сафонов пояснював, що

там де зібралось 50 людей обов’язково буде один інфікований коронавірусом.

Саме тому, потрібно уникати скупчень людей, дотримуватись дистанції та носити маски.

Нагадаємо, зранку у п’ятницю, 26 червня, в Україні зафіксовано 1109 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. На Рівненщині виявили три десятки нових хворих. Ситуація із місцями у лікарні Рівного – критична. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень