Серед Kinder особливо шкідливі італійські: про заборону шоколадних яєць розповіли рівнянам

Рівненський обласний лабораторний центр на своїй сторінці у Facebook поширив публікацію Чому в США не їдять KINDER SURPRISE

Ми подаємо доводи рівненських лаборантів.


ЧОМУ В США НЕ ЇДЯТЬ KINDER SURPRISE


У цій країні Kinder продавати заборонено. Все почалося в 1938 році, коли Конгрес США ухвалив федеральний закон під назвою «Food, Drug and Cosmetic Act», який забороняє ховати в цукерках, солодощах та інших продуктах неїстівні предмети, в тому числі, іграшки.


У 1970 році італійська компанія Ferrero випустила яйця Kinder, які автоматично заборонили ввозити на територію США. А все тому, що під тонким шаром шоколаду знаходилася неїстівна пластмасова іграшка.
Управління FDA заборонило шоколадні яйця з сюрпризом, адже "дитина може просто вдавитися такою маленькою іграшкою".

Сьогодні американська митна і прикордонна служби регулярно випускають прес-релізи, в яких нагадують, що такі їстівні продукти, незважаючи на всю свою привабливість, завдають великої шкоди, тому заборонені в США.

 

За ввезення в Сполучені Штати Kinder Surprise передбачені дуже високі штрафи. Так, наприклад, якщо американські митники знайдуть у вас хоча б один, то вам доведеться заплатити 2 500 доларів.


За офіційними даними, з 1989 року в усьому світі через задуху, пов’язану з вживанням Kinder Surprise, загинуло не менше семи дітей. Деякі вважають, що в порівнянні з обсягом продажів (три з половиною мільярда шоколадних яєць Kinder Surprise в рік) це є досить низьке число постраждалих. Але хіба можна говорити про високі чи низькі показники життя дітей, якщо їх можна уникнути.


Виробники Kinder Surprise та інших подібних продуктів попереджають, що їхній товар не призначений для дітей у віці до 3-х років.

Не дивно, що останнім часом виробники шоколадних яєць з сюрпризом пішли іншим шляхом. Вони почали випускати шоколадні десерти у формі яйця з пластиковим пакетом (в звичайному Kinder форму створює шоколадна оболонка): в одній половинці знаходиться шоколад, а в іншій - іграшка (в звичайному Kinder контейнер з іграшкою захований всередині шоколадної оболонки). Як приклад - шоколадні яйця Kinder Joy і Choco Treasure eggs.

Шоколадні яйця Kinder Joy офіційно запустять у продаж в США, тому що вони відповідають "всім нормам безпеки".


Тим часом США не є єдиною країною, яка заборонила Kinder.

У Чилі також неможливо купити ці шоколадні яйця. Правда, ця південноамериканська країна відмовилася від них через надмірний вміст цукру.

"Не хочемо наживатися на дитячому ожирінні", - заявили чилійці.

У більшості ж країн, особливо європейських, Kinder Surprise продається в величезній кількості. А в деяких, є навіть свої, фірмові. Так, в Німеччині випускають шоколадні яйця з іграшками усередині під назвою Ü-Eier, а в Австралії - Yowie.

Серед Kinder особливо шкідливими вважають італійські шоколадні яйця, так як пластику та солодкого шоколаду там утричі більше.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень