Серце від донора з Рівненщини таки забрав Львів. Інші органи – Київ (8 ФОТО)

Нові деталі справжнісінької спецоперації із порятунку

Сьогодні ми повідомляли, що до Рівненської обласної клінічної лікарні прибув спеціалізований гвинтокрил. За нашими даними, медики мали провести забір серця у донора – одного з мешканців Рівненщини, який отримав травму несумісну з життям. 

По обіді ця інформація підтвердилася. Однак донорське серце забрали не до Києва, а у Львів. Про це повідомляє Львівський обласний центр екстреної меддопомоги та медицини катастроф:

Сьогодні бригада аеромедичної евакуації Львівського обласного центру ЕМД та МК задіяна до транспортування донорського серця з Рівненської обласної клінічної лікарні (РОКЛ).

Пересадку серця реципієнту здійснять у Львівській обласній клінічній лікарні.

Цікаво, що відстань у понад 200 км гелікоптер МВС подолав усього за годину, а якби донорський орган везли авто, це б зайняло близько 3,5 год.  

Про сьогоднішню подію повідомив на своїй сторінці у ФБ і голова Рівненської ОДА Віталій Коваль:

– Друзі, в Рівненській обласній лікарні щойно завершився забір органів для трансплантації.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль
Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

– У жителя Рівненської області було констатовано смерть в наслідок черепно-мозкової травми. Родина дала дозвіл на трансплантацію його органів для тих, хто цього потребує.

 

Таким чином із відповідними бригадами медиків серце донора вже полетіло до Львова. Нирки та печінка – до Києва, – повідомив очільник краю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень