Розроблений у Японії препарат від грипу виявився ефективним для лікування коронавірусу, – The Guardian

Його можуть затвердити до застосування у травні

Представники медичної галузі Китаю заявили що препарат, який використовують в Японії для лікування нових штамів грипу, виявився ефективним для хворих на  коронавірус, пише The Guardian.

Чжан Сіньмін, представник міністерства науки і техніки Китаю, заявив, що фавіпіравір, розроблений дочірньою компанією Fujifilm, дав обнадійливі результати у клінічних випробуваннях у Вухані та Шеньчжені, в яких взяли участь 340 пацієнтів.

«Він має високий ступінь безпеки і є явно ефективним у лікуванні», - сказав Чжан журналістам у вівторок.

У пацієнтів, яким давали ліки в Шеньчжені, тестування показувало негативний (щодо коронавірусу) результат в середньому вже за 4 дні.

 

У тих, хто не лікувався препаратом – за 11 днів.

 

Крім того, рентгенівські знімки підтвердили поліпшення стану легенів приблизно у 91% пацієнтів, які лікувалися фавіпіравіром, порівняно з 62%, що не приймали препарат.

Для повномасштабного використання пацієнтами з Covid-19 фавіпіравір ще має схвалити уряд, оскільки спершу він був призначений для лікування грипу. Препарат може бути затверджений вже в травні. Але якщо результати клінічних досліджень затягнуться, схвалення також можуть відкласти.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень