Розправився з вітчимом друга і згадав за власних дітей: на Рівненщині судять рецидивіста

Чоловік хоче додому – виховувати нащадків

Фото ілюстративне

Цей злочин стався ще влітку торік.

Того дня - 14 липня – 40-річний чоловік разом зі своєю співмешканкою (матір’ю одного з обвинувачуваних) відпочивали у будинку родичів жертви, що в с. Тайкури.

Раптово туди завітав 18-річний пасинок чоловіка. Виявилося, що матір неодноразово скаржилася йому на свого співмешканця, тож хлопець вирішив із ним поквитатися.

Щоб провчити вітчима, на підмогу він покликав двох друзів. 18- і 24-річний чоловіки приїхали до села на автівці, в яку запхнули чоловіка і вивезли до лісопосадки, де й побили до півсмерті.

Від отриманих травм 40-річний чоловік помер дорогою до лікарні.

Усіх учасників злочину тоді затримали і помістили під варту. Чоловікам відразу оголосили підозру у нанесенні умисних тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого – за попередньою змовою групи осіб.

Нині ж найстаршого з обвинувачених хочуть взяти на поруки.

З відповідним клопотанням до суду звернулися голова сільради та релігійна громада села Дядьковичі Рівненського району, в якому проживає батько і троє братів 24-річного К.

На їхню думку, батько трьох малолітніх дітей не повинен перебувати під вартою, а має займатися вихованням та забезпеченням своїх нащадків.

Більше того, сільський голова зобов’язувався працевлаштувати односельця, який останнім часом проживав зі співмешканкою і дітьми у Тайкурах.

23 березня суд розглядав продовження терміну його тримання під вартою. Призначений строк у 60 діб захист обвинуваченого вирішив оскаржити.

Утім, зважаючи на усі ризики (зокрема, ймовірні спроби обвинуваченого сховатися від правосуддя і вплинути на свідків), прокурор виступив проти задоволення апеляційної скарги.

Фото ілюстративне

Крім того, у 2013 році громадянин К. уже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Тоді його звільнили від відбування покарання, призначивши випробувальний термін.

Зважаючи на це, рішення суду не змінили і найближчі два місяці чоловік перебуватиме під вартою.

Зараз чоловіку загрожує до 10 років за ґратами.

За матеріалами пресслужби Рівненського апеляційного суду

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень