Родини Бицюків і Бойчуків проти Володимира Петріва – директора Театру та депутата (6 ФОТО)

Хто правий: Хата проти Хати

[media=218807]Скільки тримається світ, стосунки між сусідами завжди були складними. Це підтверджує й історія протистояння на розі вулиць Павлюченка та Макарова неподалік «Епіцентру».

В епіцентрі цієї історії, про яку пишуть рівненські ЗМІ, відомий у Рівному народний артист Володимир Петрів та його сусіди.

Як можна зрозуміти з низки публікацій, Володимир Петрів, який збудував (але ще не завершив) у цьому районі власну оселю...

Виступає проти будівництва поряд із нею – багатоповерхівки

Натомість сусіди, які вже викопали котлован, кажуть, що ніякої багатоповерхівки там не буде, а будуть їхні власні котеджі.

Зокрема в публікації від Вістей Рівненщини читаємо:

Хороший актор та талановитий режисер, депутат – не завжди дружній сусід.  Депутат Рівненської обласної ради Володимир Петрів вже 5 рік поспіль веде суперечку з сусідами по елітному житловому мікрорайону на розі вулиць Павлюченка і Макарова.
 

Родина Бицюків півстоліття садила на ділянці городину, а ж у 2014 році третину їхнього городу Рівненська міська рада передала безоплатно у власність директору Рівненського облмуздрамтеатру Володимиру Петріву.
 

А він свою чергу збудував тут чепурний, охайний будиночок. А от коли будуватися на своїй приватизованій частині ділянки захотіли сусіди – новоспечений депутат пішов на сесію і гучно заявив про боротьбу за інтереси виборців, «незаконну забудову» та погрози. А про свій будинок поруч та очевидний конфлікт інтересів – не сказав ні слова.
 

Сусіди депутата обурені та переконують, що всі будівельні роботи звичайного двоповерхового будинку відбуваються за законом, а документи на приватне будівництво будинку в порядку.

Роман Бицюк

Ось що каже сам Роман Бицюк:

- Я виріс на цій землі. І знаю людей, які з тих часів тут мешкають. На цьому місці був наш город, з якого родина годувалася.
 

Ще з 60-их років ця ділянка площею 0,30 га  належала моїй бабусі  Бицюк Уляні Омелянівні. Потім, вже у двохтисячних моя матір збирала необхідні документи, щоб приватизувати цю землю. Але на сесіях міськради постійно отримувала відмови.


Натомість пізніше, у 2014 році, частину цієї ділянки, віддали Володимиру Петріву. І ми навіть урожай там не встигли зібрати, коли приїхала будівельна техніка. Як компенсацію нам запропонували лише декілька мішків картоплі.  А наш впливовий сусід почав обурюватися та скаржитися відтоді, коли ми ще нічого й не починали робити, а тільки ходили по ділянці з рулеткою і робили заміри.

Як повідомляється,

Зі скаргами Володимир Петрів прийшов і на сесію Рівненської міської ради, на камери ЗМІ він розповів, що, мовляв, до нього, як до депутата обласної ради, звернулися місцеві жителі, які стверджували, що у Рівному незаконно побудують багатоповерхівки.


Володимир Юліанович з трибуни закликав депутатів звернутися до Кабміну та Верховної Ради з проханням відновити в країні перевірки ДАБІ, а також сам звернувся до поліції, прокуратури та секретаря ради Віктора Шакирзяна, який очолює комісію з незаконних забудов.

Володимир Петрів на сесії

Пряма мова Петріва:

- Вулиця Павлюченка, 50 В-1,В-2 на одній ділянці в 10 сотих видано 2 будівельних паспорти.  Котлован вирили глибиною більше ніж 3 метри. Я переконаний, що там буде побудована багатоповерхівка на 3-4 поверхи, а це 20-25 квартир.

До речі,

За інформацією Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку, власником однієї з них площею трохи більш як 6 соток є Сергій Бойчук, а іншої, яка займає площу понад 5 сотих, Руслан Бицюк. Згідно з документами, на цій землі збираються будувати два котеджі.

Фото початку будівельних робіт на ділянці

Для цього отримали всі необхідні дозвільні документи, розроблена та затверджена проєктна документація з дотриманням всіх будівельних умов та обмежень.

Витяг з дозвільних документів майбутнього будівництва

Як стверджує автор публікації Тарас Юрчук,

На чому ґрунтуються звинувачення Володимира Петріва в будівництві багатоповерхівки – сусіди не знають. Адже всі роботи на їхній, приватній ділянці відбуваються відповідно до закону та проєктної документації.

При цьому наводяться слова ще одного сусіда – Сергія Бойчука.

Він каже:

- Можливо, хтось із сусідів волів би бачити тут ще й свій газон, і хотів ще й цю землю собі приватизувати. 
 

Ми будуємо звичайний будинок лише для своєї родини. Котлован справді глибокий, але по-іншому на цій місцевості не побудуєш – геологія така.  До того ж хочемо облаштувати тут і підвальне приміщення. Жодних меж ми не порушували. Все робиться відповідно до проєкту. Земля приватизована. А оскільки мова йде про малоповерхову забудову, то інших дозволів і не потрібно, - переконує Сергій Бойчук.

Так чи інакше, розбиратися в усій цій ситуації доведеться депутатам. Будемо сподіватися, що сторонам таки зможуть досягнути між собою і взаєморозуміння, і компроміс.

За матеріалами ЗМІ м. Рівне

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень