Родині лікаря, який став символом боротьби з COVID-19, не виплатять півтора мільйона компенсації (ФОТО)

Ба більше – родина не отримає взагалі ніякої спеціальної компенсації через негативний ПЛР-тест, зроблений напередодні смерті

Іван Венжинович. Фото - Associated Press

Фото терапевта Івана Венжиновича розміщені по всій Україні з підписом «Дякуємо за життя».

Такі білборди можна побачити чи не в кожному місті України

Його госпіталізували у Почаївську райлікарню з двобічною пневмонією у понеділок, 28 вересня. За три доби 51-річний лікар помер від тромбоемболії легеневої артерії.

Лікар, який став символом боротьби з COVID-19, помер від пневмонії неподалік Рівного (ФОТО)

Однак тест на коронавірус виявився негативним і через це його родині не передбачена спеціальна компенсація, повідомив в інтерв’ю «LB.ua» очільник медзакладу, в якому понад 25 років працював Іван Венжинович.

Для нас це перша втрата серед медиків. Її дуже важко пережити не тільки мені, а й всім нашим колегам, тому що була хороша людина. Іван Федорович поступив лікарню як пацієнт з пневмонією, за три доби помер, – розповідає головний лікар Почаївської районної лікарні Богдан Кучер. – Знав чудово його сім'ю – дружина в лікарні працює завідувачкою лабораторії, в них двох дітей. Син продовжує навчатися на медика, дочка ще в школі – 8-й клас. Компенсація від держави його родині не буде виділена, не маємо права. Відпускні будуть нараховані, все відповідно до законодавства, – додав очільник медзакладу.

Нагадаємо, що компенсація від держави становить 1 576 000 грн для родин медичних працівників у разі їхньої загибелі від коронавірусу, яким вони заразилися під час виконання професійних обов’язків. Або 210 тис. грн - для родин медиків, якщо вони захворіли та померли не під час роботи з хворими на COVID-19.

Лікар Іван Венжинович зі своєю дружиною Наталією

Однак через негативний ПЛР-тест родина Івана Венжиновича цих грошей не отримає.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень