Рівненському футболу - 100, або Де побачити футболістів Рівного всіх часів (ФОТО)

На світлинах

Фотографії рівненських футболістів сторічної давнини рівняни відтепер можуть побачити у краєзнавчому музеї. Виставка «Рівненському футболу -100» діє з сьогоднішнього дня.

Там зібрані експонати з часів діяльності першого Єврейського футбольного клубу в Рівному. У 1918 році футболісти грали на полі біля палацу Князів Любомирських.

З того часу футбольна команда міста змінила майже десяток назв. Ідея створити експозицію виникла півроку тому, розповідає рівненська дослідниця історії та автор виставки Галина Данильчук:

Ми півроку тому казали: «А давайте!». Думки були, матеріалів довго не було, починали самі шукати, дзвонити. Приходили вболівальники, колекціонери, приносили речі, якими дуже дорожили.

 

Оскільки я займаюся дослідженням корінних рівнян, і там були фотографії кількох сімей, де народилися відомі футболісти. Наприклад сім’я Молчановських. Дещо довелося відсканувати, є й оригінали фотографій – команди «Колгоспник» Володимира Попельницького.

Матеріали надали діти колишніх футболістів Олексія Лисенка, Бориса Калашника, Леоніда Молчановського.

Починаючи з 20-х років минулого століття і до сьогодні на фото можна побачити команди «Погунь», «Локомотив», «Динамо», «Колгоспник», «Горинь», «Авангард» і «Верес».

Також експонується спорядження голкіпера команд «Шахтар», «Металург» і полтавської «Ворскли» Сергія Долганського, яке надала його родина.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень