Рівненській журналістці потрібні гроші на лікування дитини. Депутати не визначились, чи давати

На засіданні бюджетної комісії міськради

Іванко

Дарина Петрушкевич, відома на Рівненщині під дівочим прізвищем Гузенкова, є журналістом обласної газети "Рівне вечірнє". У неї двоє дітей, яких вона виховує сама.

У меншого сина – шестирічного Іванка – дитячий церебральний параліч. Тож хлопчик щороку потребує лікування та реабілітації.

Дарина попросила міську раду виділити на лікування Іванка у Польщі з резервного фонду міського бюджету 10 тисяч гривень. Але заступник міського голови Сергій Васильчук на засіданні бюджетної комісії міськради пропонував дати лише половину необхідної суми. З ним не погодився секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук:

На прохання чи доручення міського голови це рішення підготовлено. Це ситуація така дещо виняткова. Мама зібрала кошти на лікування хлопчика – ДЦП. У мами там гроші вкрали. Мама - достатньо бідова.  

Але голосів депутатів для підтримки проекту рішення не вистачило. Тепер все залежатиме від того, яке рішення прийме сесія міськради.

А Дарина Петрушкевич (Гузенкова) Радіо Трек розповіла, що до депутатів звернулася через форс-мажорні обставини:

На початок вересня Іванко мав їхати на реабілітацію до Польщі. Таке лікування ми можемо собі дозволити раз на рік, бо воно - дороговартісне, але доволі ефективне.

 

Я мала відкладені кошти в доларах на цей курс реабілітації, які лежали у сховку вдома. У серпні затіяла ремонт у квартирі і найняла людей, щоб побілили стелю та поклеїли шпалери. Люди виконали ремонтні роботи і я з ними розрахувалася.

 

Тільки згодом, прибираючи після ремонту, виявила, що грошей у сховку немає. Спершу думала, що кудись їх переклала сама. Тиждень переривала всю квартиру, щоб їх знайти - і не змогла. Тим часом ремонтники поїхали на заробітки за кордон.

Дарина з Іванком

За три тижні, за словами Дарини, Іванко вже мав бути у Польщі. Терміново потрібно було знайти необхідну суму, а це понад 20 тисяч гривень. Тому вона й написала заяву на виділення коштів з резервного фонду.

Гадала, що на серпневій сесії за це проголосують. Проте, як виявилося, процедура виділення коштів - дуже довга. Спершу пишеться проект рішення, потім його вивішують на сайт міськради, щоб він повисів у вільному доступі два тижні і кожен зміг з ним ознайомитися. Тоді виносять на голосування комісії і лише після того – сесії.

 

В результаті, щоб не втрачати шанс пройти курс реабілітації в Польщі, ми позичили у знайомих суму, якої не вистачало, і поїхали на лікування. У протилежному випадку лікування довелося б відкласти не невизначений термін.

 

Тому, якщо на сесії депутати все ж проголосують за ті 10 тисяч гривень, про які говорили на комісії, то ми або віддамо ними борг, або витратимо їх на поїздку до Трускавця в центр Козявкіна у жовтні, де також запланована реабілітація Іванка.

До речі, два роки тому Дарина змогла повезти на лікування Іванка завдяки тому, що їй допомогли особистими коштами на лікування депутат міськради Рівного Олександр Нестерук та депутат Верховної Ради Юрій Вознюк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень