Рівненська історія у Луцьку: з гранатомета пробили дах Генерального консульства Польщі (ФОТО)

Що каже консул

Сьогодні вночі невідомі обстріляли Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку. В інтерв’ю місцевому виданню «Волинь 24» виконувач обов’язків консула Кшиштоф Савіцкі повідомив, що:

нічний напад на приміщення консульства був терористичним актом і зловмисник хотіли вбити людей. Адже, приміщення, у яке, вочевидь, цілили зловмисники – житлове, там мешкає один з працівників консульства. Його врятувало те, що снаряд влучив не у вікно, а у дах. Віконну ж раму зруйнувало від вибуху.

Діаметр пробоїни у даху – 70 см.

Щодо причин нападу, пан Кшиштоф у коментарі Радіо Трек повідомив, що не знає, з чим пов’язати обстріл. Жодних погроз у консульстві не отримували:

- Після опівночі наступила атака на будинок консульства. Слава Богу, що ніхто не загинув. Не знаю, з чим це пов’язано, не буду коментувати. Служби українські спрацювали дуже гарно.

Між тим, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обурений провокацією проти Генконсульства Польщі у Луцьку і назвав це підлістю тих, хто проти нашої дружби з Польщею. Про це міністр написав у своєму Твіттері:

- Це підлість від тих, хто проти нашої дружби з РП. Робимо все,щоб винні були покарані.

 

Нагадаємо, минулого тижня у Рівному з протитанкового гранатомета обстріляли Управління патрульної поліції. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень