Рівне отримає втричі менше вакцин від кору, паротиту і краснухи, ніж необхідно

Рівне з початку року отримало лише 450 доз вакцини КПК проти кору, краснухи та паротиту. І вже найближчим часом наше місто має отримати ще дві тисячі доз цієї вакцини, закупленої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Як зазначив головний педіатр Рівного Юрій Денисенко, наступного тижня у місті розпочнеться вакцинація дітей від цих захворювань.

Водночас лікар наголошує, що така кількість вакцини є недостатньою і покриває лише третину потреби міста. Він пояснив, що кожного року в місті народжується більше 3000 тисяч дітей і їм усім щеплення необхідно проводити двічі: перший раз у віці одного року, й наступний – коли дитині виповниться 6 років. Тобто всього нашому місту потрібно близько 6000 тисяч доз вакцини КПК, говорить Юрій Денисенко:

 - Цих доз все одно буде недостатньо. Це приблизно 30 відстоків від потреби. Більше ніяких вакцин, кім поліомієлітної і цієї, ми не отримували. Проти кору, краснухи та паротиту ми щепимо дітей дворазово (у віці одного року і шести років, - ред.). Це приблизно 6 тисяч дітей.

Головний педіатр Рівного додав, що у нашому місті через брак вакцин в першу чергу щеплюватимуть тих дітей, які ще жодного разу не вакцинувалися від проти кору, краснухи та паротиту.

Зауважимо, що всього Україна отримала 277 тисяч доз вакцин. Це перша поставка вакцини, закупленої за кошти Державного бюджету України на 2015 рік. В уряді запевняють, що інша частина закупленої вакцини КПК надходитиме протягом найближчих місяців.

Загальна кількість закупленої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) вакцини КПК складає понад мільйон доз.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень