Рідні померлого дозволили ковельським медикам і Тодурову використати його органи (ФОТО/ВІДЕО 18+)

Три пересадки практично одномоментно

Борис Тодуров зі своїм ковельським колегою після успішно проведеної операції

Як виглядає, у Ковелі діє унікальний медичний заклад дуже високого рівня: Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання (МТМО).

Як сказано:

Ковельське МТМО є сучасним комплексом лікувально-профілактичних закладів, які забезпечують доступність отримання громадянами кваліфікованої медичної допомоги.

Повідомляється, що тут (вперше в Україні за останні 15 років) людині пересадили серце від донора.

При цьому іншій людині – одночасно – нирку, а ще одну нирку практично теж одночасно відправили в інститут Шалімова і пересадили там.

Як пише Волинь 24,

Ковельські медики врятували життя двох людей, пересадивши їм органи померлого.


Ковельське МТМО стало першим за останні 20 років в Україні, хто отримав ліцензію по трансплантології та першим за останні 15 років, які провели трансплантацію серця та першими за 2 роки, які провели трансплантацію трупної донорської нирки.

Першу трансплантацію нирки в Ковелі провели 15.11.2019 року від родинного донора, а вже за місяць – 16.12.2019 року провели першу трансплантацію трупної донорської нирки, а ще через тиждень трансплантацію серця.

«Донором став пацієнт з важкою відкритою черепно-мозковою травмою, в якого бригадою спеціалістів констатована смерть мозку.


Родичі дали згоду на проведення операції вилучення органів померлого для пересадки і цим самими врятували здоров’я та життя відразу трьом пацієнтам», – йдеться в дописі на ФБ-сторінці Ковельського МТМО.

Бригадою лікарів Інституту Серця МОЗ України на чолі з Тодуровим Борисом Михайловичем успішно проведено трансплантація серця реципієнту з вираженою дилятаційною кардіоміопатією.

Натисніть плей для перегляду відео (на жаль, Фейсбук заблокував оригінальне відео, яке можна переглянути тут)

Лікарі Ковельського МТМО одночасно в іншій операційній успішно провели трансплантацію трупної донорської нирки другій пацієнтці.

«Інша трупна донорська нирка була терміново доставлена літаком спеціалістами Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова в Київ, де проведена ще одна пересадка нирки», – пишуть на сторінці медзакладу.

Додають, що перша пацієнтка, якій тиждень тому успішно пересадили трупну донорську нирку, почувається чудово і вже будує з чоловіком плани на майбутнє.

[media=166132] [media=166128]

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень