Відновити візитку 60-х років: як виглядатиме парк Шевченка після реконструкції за 17 мільйонів (13 ФОТО)

У парку Рівного за кілька років планують провести масштабну реконструкцію

З цього приводу вже розробили програму розвитку на п'ять років, - йдеться на сайті парку. Відповідно до проекту, до 2022 року центральний парк Рівного має змінитися до невпізнанності. Там, серед іншого, планують викласти тротуари бруківкою, осучаснити літню естраду та атракціони, реконструювати фонтани парку.

А ще хочуть відновити теплицю парку і започаткувати виставку ландшафтного дизайну.

Багато робіт планують розпочати саме цього року. Каскадні фонтани хочуть зробити родзинкою, - каже директор парку Андрій Черепанов. На їх реконструкцію потрібно 3,5 мільйона гривень. І ці гроші хочуть просити в облдержадміністрації, говорить Андрій Черепанов:

 

- Ми подали заявку в обласний департамент екології, можливо, нам звідти дадуть гроші на реконструкцію фонтанів.  Ну, нам 3,5 мільйона вистачило б, щоб зробити капітальний ремонт. Ми тільки заявку таку подали.

Ми хочемо перший раз провести такий фестиваль, запросити дизайнерів і приватні підприємства, які займаються ландшафтним дизайном. Це буде діюча виставка, рослини після якої залишаться у парку. Ми вже практично зробили нижню виставку і хочемо ще реконструювати верхню виставку. У 60-х роках це була візитка парку, там були найгарніші квіти, рослини. Хочемо відновити таку традицію.

 

Виставку ландшафтного дизайну у парку Шевченка планують провести наприкінці травня. Кілька фірм уже погодилися взяти участь, каже Андрій Черепанов.

Нагадаємо, у парку також хочуть відновити теплицю – на це з міського бюджету необхідно орієнтовно 400 тисяч гривень. 

До слова, менше, ніж за місяць, - 15 квітня відбудеться відкриття парку атракціонів. Нині каруселі проходять експертизу на придатність. Щодо ціни, чи зросте вона з відкриттям нового сезону - директор парку Андрій Черепанов з упевненістю сказати не може, утім, обіцяє, якщо і зросте, то несуттєво.

Тим часом, нині у парку ведуть активні роботи з підготовки до відкриття весняного сезону. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень