Реалії війни та невідома історія краю: рівнянам представили кращі книги області (ФОТО)

Переможцям конкурсу «Краща книга Рівненщини» пообіцяли фінансову підтримку з області

15 переможців конкурсу «Краща книга Рівненщини» отримали дипломи у Рівненській обласній науковій бібліотеці. Серед списку переможців опинились автори історично-краєзнавчих, довідкових, поетичних, прозових видань. Особливу увагу організатори конкурсу приділили виданням для юнацтва, молоді та дітей.

Також акцентувалась увага і на новому жанрі мемуаристики, який став популярним нині в Україні. У цій номінації переміг Петро Солтис, який зібрав у книгу записки артилериста.

Також під час нагородження згадали і про нині покійну поетесу Вікторію Самчук.  Нагороди забирав її син Олесь.

Дебютував на конкурсі рівнянин поет Євгеній Франків. Він самотужки підготував та видрукував книгу «15 мільйонів хвилин».

Варто зауважити, що більшість представлених на конкурсі книг автори видавали за власний кошт.

Однак існує ймовірність, що цього року обласна влада допоможе видавати книги окремим авторам.

Зазначу, що на Рівненщині діє програма підтримки місцевих авторів, у травні будемо оголошувати спеціальний конкурс. Працюватиме рада, яка, власне, і відбиратиме ті книги, які найбільше потрібні бібліотекам області. Торік акцентували увагу на дитячій книзі. В цьому році ми будемо враховувати ті ювілейні події, які припадають на 2017 рік. Це і 500-річчя Реформації, і сторіччя української революції. Також з’явилась нова номінація - «Краща книга про село, селище, місто Рівненщини». Автори, які виграли у номінаціях, матимуть великий пріоритет на цьому конкурсі, - зазначила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Як відомо, конкурс «Краща книга Рівненщини» проводиться з 2009 року. Організатори конкурсу ставлять за мету виявляти кращих місцевих авторів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень