Радіація перевищує норму: у Чорнобильській зоні – пожежа. Горить 100 га (ФОТО/ВІДЕО)

«Спочатку хтось підпалив траву, а потім вогонь перекинувся і на дерева» (с)

У Чорнобильській зоні виникла пожежа. Спершу вогонь охопив 20 га у зоні ЧАЕС, загалом палає понад 100 га, в осередку пожежі радіація перевищує норму. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на ДСНС та в.о. голови Державної екологічної інспекції України Єгора Фірсова у Facebook.

- Вогнеборці продовжують боротися з пожежею, яка виникла у Чорнобильській зоні. Ситуація складна... Спочатку хтось підпалив траву, а потім вогонь перекинувся і на дерева.

 

У центрі пожежі радіація вище норми. Показники приладу становлять 2,3 при нормі 0,14. Але така ситуація тільки в осередку пожежі", - повідомляє Фірсов.

 

Очільник екоінспекції додав, що попри те, що проблема підпалів трави навесні та восени «стоїть дуже гостро», штраф за таке порушення складає лише 175 грн.

На думку Фірсова, штрафи за підпали мають збільшити у 50-100 разів. 

У ДСНС своєю чергою повідомили, що станом на 10:00 5 квітня відкритого вогню у зоні відчуження немає, спостерігається тління окремих осередків.

- Авіація ДСНС проводить повітряну розвідку.

 

 Радіаційний фон у межах норми.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень