«Приїхали охоронці, побили жінку та почали душити… коня». Хімічний ексцес на Рівненщині

Налякані люди спробували перекрити трасу Київ-Чоп

Вертоліт кропить поля. Фото ілюстративне

Мешканці села Сапожин, Корецького району спробували завадити фірмі «Акріс-Агро» кропити поля небезпечними хімікатами.

Підприємство вже кілька днів скидає з гелікоптера  на землю речовини, через які у людей значно погіршився стан здоров’я. «Акріс-Агро» попереджували людей про кроплення, однак ті не згодні та навіть написали колективне звернення до поліції.

Мешканці Кореччини поскаржилися на гелікоптер, що розпилює хімікати

Адже схвильовані власним здоров’ям і навіть життям.

Тож сьогодні зранку кілька місцевих мешканок спробували перешкодити трактору, який віз до вертольота речовину.

Київ-Чоп поблизу села Сапожин. Фото ілюстративне

На місце приїхали охоронники фірми, вдарили жінку та почали душити…. коня, якого та вела на пасовисько, розповідає мешканка сусіднього села Користь і знайома постраждалої Ольга Тишкевич:

Наші дівчата перекрили дорогу трактору, який віз хімікати для кроплення до літака. Тракторист покинув трактора і його забрали якимось «бусиком». Потім приїхала охорона з «Акріс-Агро», раз чи два вдарили одну з жінок, яка там була з конем, а потім душили коня... руками за шию. 

 

В поліції підтвердили факт спроби перекриття дороги поблизу Сапожина. Також Ольга Тарашкевич розповіла, що на місці був і агроном «Акріс-агро» Юрій Борис, який керує процесом кропіння:

Його також намагалися затримати дівчата, але той сів в машину та навпростець поїхав у сторону Крилова. Я подзвонила до нього та запитала: «Чому Ви втікаєте?! - на що той відповів: – Я що, зобов’язаний звітуватися?».

Селяни хочуть на знак протесту перекрити трасу Київ – Чоп. Наразі, каже Ольга Тишкевич, потрібно владнати юридичні питання та попередити правоохоронні органи про акцію, яку планують організувати найближчим часом.

Окрім застосування отруйних речовин, селяни звинувачують «Акріс-Агро» у махінаціях із договорами оренди паїв та в тому, що вони всіляко дурять людей щодо оплати.

 

В поліції ж відкрите ціле кримінальне провадження з численними фактами використання фірмою різноманітної «отрути», адже на підприємство скаржаться вже кілька років поспіль.

Останній конфлікт виник минулого тижня поблизу села Користь. Там гелікоптер також збирався кропити поля.

Ми спробували додзвонитися до агронома, який втік від місцевих мешканців. Чоловік взяв слухавку, однак сказав, що ми помилилися номером. Ольга Тишкевич запевнила, що номер правильний і вона сама кілька разів таким чином спілкувалася з Юрієм Борисом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень