«Причини не пускати дітей до школи 1 вересня в Озерцях нема», - керівник району

Адже, за його словами, школа до навчального року готова

Нинішня школа в Озерцях ( фото "Рівне вечірнє")

Як писав сайт Радіо Трек, не пустити дітей 1 вересня до школи погрожували батьки у селі Озерці Володимирецького району на Рівненщині. Адже школа у них – аварійна. І, як стверджував депутат Рівненської облради Степан Бузян, батьки розповіли йому, що комісія не визнала школу готовою до прийому школярів.

Втім, голова Володимирецької райдержадміністрації Володимир Хоружий спростував цю інформацію. Він у соцмережі Фейсбук написав:

Ми постійно спілкуємося із директорм школи Юрієм Кравчуком та батьками і пояснюємо, що причини не пускати дітей немає

 

...Насправді акт про готовність школи є, він підписаний і відповідно затверджений.

 

Управлінням освіти Володимирецької РДА зроблено все необхідне для безпечного перебування і навчання дітей в Озерецькій ЗОШ (укріплені балки, встановлено додаткові підпори тощо).

 

За словами Володимира Хоружого, аварійною школа в Озерцях визнана ще у 2010 році, Незабаром була виготовлена і проектна документація на будівництво нової школи. Але, як тільки торік розпочалося будівництво, то це вже вдруге батьки намагаються припинити навчання.

Володимир Хоружий бачить у цьому політичну складову. І киває на директора школи, мовляв, він голосував неправильно за виділення коштів на будівництво школи:

 А вся справа в тому, що директор Озерецької ЗОШ Юрій Кравчук - депутат райради, член опозиційної фракції "Справедливість" В.Наливайченка, він же голова бюджетної комісії, який 28 липня 2017 року проголосував за зняття із фінансування Озерецької ЗОШ понад 600 тис.грн, які були передбачені райдержадміністрацією, щоб вже через місяць 28 серпня 2017 року говорити, що "для будівництва необхідних коштів немає».

Голова райдержадміністрації, звичайно, тут лукавить. Адже голос одного депутата не може вирішити питання щодо фінансування. Бо рішення приймається більшістю депутатських голосів. Хіба, у цьому випадку ця більшість прислухалася до голосу директора.   

Окрім цього, як поінформував Володимир Хоружий, кошти на будівництво нової школи в Озерцях є. Це понад 15 мільйонів гривень з Держбюджету – з коштів, передбачених на розвиток населених пунктів у зоні спостереження Рівненської АЕС. Їх має ще затвердити обласна рада.  

Володимир Хоружий також додав, що

зараз на будівництві нової школи в  Озерцях працює бригада будівельників підрядника.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень