«Просто хотів перевірити»: пранкер з Рівненського району викликав «швидку», бо в нього коронавірус

В медиків і без цього достатньо роботи

Рівненських медиків швидкої викликають не лише з реальними симптомами коронавірусу. Іноді «екстренників» хочуть просто перевірити.

Про це розповіла в ефірі регіонального суспільного мовника старша лікарка оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Любов Волинець. Один із таких випадків стався у Білій Криниці:

Дуже багато є хибних викликів, всі на межі виснаження. От кричущий випадок: Біла Криниця, пацієнт заявляє, що в тяжкому стані, розповідає клініку, яка вкладається в COVID-19. Але диспетчер запідозрила якусь неправду, скерувала до мене.

 

Він сказав, що «поки будете допитувати мене, то помру». Я скерувала бригаду, бригада одягла захисні костюми, згідно алгоритму. А це приблизно 1,5 тисячі, а ще виклик більше ніж 650 гривень коштує. В результаті їх зустрів пацієнт, почав посміхатися.

 

Коли хотіли оглянути, виміряти температуру, сказав, що непотрібно тому що він здорова людина. Просто хотів перевірити, як спрацювали.

 

Він і каже, «тепер завезіть мене в лікувальний заклад, куди ви госпіталізуєте з підозрою на COVID. Я побачу, як вони ще спрацюють». Я викликала поліцію. Коли телефонуєте на диспетчерську, говоріть правду і тільки правду, не вигадуйте.

 

Бо щодня йдуть «липові» виклики, той хоче перевірити, як діє служба, а бригада одягає костюм. І якщо були за кордоном, то так і скажіть диспетчеру, щоб бригада зайшла в повному спорядженні, а не з’ясовувала це на місці.

З початку карантину кількість дзвінків у швидку збільшилася, говорить Любов Волинець. Диспетчери приймають за добу в середньому по пів тисячі викликів. Зазначається, що ніхто з медиків не пішов у відпустку на час роботи.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень