Про Волинську трагедію – з перших вуст: рівняни презентували історичний фільм власного авторства (ВІДЕО)

Знімали його протягом восьми місяців на Рівненщині

Днями документальний фільм рівнян про Волинську різню під назвою «Лукаве людобуйство» представили у столиці. У фільмі автори використали розповіді живих свідків цієї трагедії з рівненських сіл.

Розповідає автор сценарію і режисер фільму Андрій Смусь:

Творча група рівненських дослідників, краєзнавців зняли фільм – історико-документальне розслідування про події 1943-1944 років на Рівненщині. Зокрема, в центрі уваги - села Бистричі, Вілля, Немілля, оскільки ці населені пункти сильно постраждали.

 

І за основу також брали дослідження історика волинського Івана Пущука, який досліджував впродовж 22 років цю тему – українсько-польського протистояння.

Стрічку уже виявили бажання продемонструвати на екранах деякі національні телеканали. Для цього його тривалість скоротили на півгодини - до 50 хвилин. Також його показували студентам у деяких вишах області.

На думку Андрія Смуся, щоб встановити істину у темі Волинської трагедії, потрібне чесне дослідження за участю двох сторін: польських й українських краєзнавців та істориків.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень