Повітряні сили відновлять аеродром оперпризначення у Дубні. Сюди перебазується комендатура з Луцька (ФОТО)

Відремонтувати треба чимало

Фото С. Попсуєвича (аеродром Дубно)

Міноборони планує відновити аеродром поблизу Дубна на Рівненщині. Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

На сторінці у Facebook йдеться:

Уже цього року авіаційна комендатура поблизу міста Дубно має набути бойових спроможностей і приймати авіацію Повітряних Сил.



Саме сюди перебазується авіакомендатура з міста Луцьк, де тепер розташована Севастопольська бригада тактичної авіації, і потреби в авіаційній комендатурі там немає.



Натомість у Дубні Повітряні Сили отримають ще один діючий аеродром оперативного призначення, куди зможуть сідати літаки та вертольоти військової авіації.

Фото С. Попсуєвича (аеродром Дубно)

За словами фахівців логістики Командування Повітряних Сил ЗС України, необхідно провести чимало ремонтно-відновлювальних робіт. Йдеться про злітно-посадкову смугу, стоянку, будівлі забезпечення, комунікації.

Раніше у Дубні базувався полк бомбардувальників Су-24, який розформували ще два десятиліття тому.

Фото С. Попсуєвича (аеродром Дубно)

І лише завдяки присутності військових на фондах колишньої авіаційної частини, вдалося зберегти інфраструктуру аеродрому. Але час та природа робить своє і без фінансових вливань, звісно, ніяк.

Під час робочого візиту на Рівненщину командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов та його перший заступник генерал-лейтенант Аркадій Вашутін оглянули матеріальну базу майбутньої авіаційної комендатури та зустрілись із представниками місцевої влади, яка, до речі, обіцяє допомогти військовим авіаторам на новому місці.

Фото С. Попсуєвича (аеродром Дубно)

Міський голова Дубна Василь Антонюк запропонував командувачу Повітряних Сил деякі варіанти приміщень для військових в межах міста, і запевнив, що громада лише сприятиме у створенні всіх умов для комфортного життя військовослужбовців.

Йдеться про будівництво дитячого садочку, басейну, і навіть про надання півтора гектара землі для будівництва житла військовим.

Фото С. Попсуєвича (аеродром Дубно)

Крім того, на рівні міської ради уже працює програма щодо шефської допомоги військовим частинам.

Фото С. Попсуєвича (аеродром Дубно)

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень