«Потрібно вакцинувати близько 8 млн людей»: коли в Україні може з'явилися вакцина проти коронавірусу

Розповів начальник управління охорони здоров'я області

До другої хвилі пандемії коронавірусу Рівненщина готова.

Нині за дорученням керівництва області у лікарнях першої та другої хвилі надання допомоги хворим з Covid-19 збільшують кількість ліжок та кисневих концентраторів, повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник

 За його словами, лікарні області на сьогодні справляються з наданням меддопомоги хворим на коронавірус. Медзаклади першої хвилі заповненні на 40%.

Між тим, Олег Вівсянник повідомив, що отримати перші вакцини від коронавірусу можна буде вже на початку наступного року:

Нині понад 25 світових лабораторій працюють над виготовленням вакцини проти коронавірусу. З них 6 на завершальній стадії й випробувальні роботи завершаться до кінця 2020 року. Отримати вакцини можна буде на початку наступного року, – зауважив Олег Вівсянник..

Уряд вже подав заявку на отримання вакцин. Для того, аби перепинити масове ураження коронавірусною інфекцією потрібно вакцинувати близько 8 млн українців.  Вакцини виділятимуть безкоштовно або на пільгових цінах. 

Вакцини будуть доступні. Щоб запобігти поширенню інфекції в першу чергу вакцинують більш уразливі верстви населення, – зауважив Олег Вівсянник.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень