Понад тисяча підозр за добу: Рівненщина посідає третє місце в Україні за обсягами досліджень на коронавірус

Потужності лабораторій зросли втричі

Фото ілюстративне

Рівненщина посідає третє місце в Україні за обсягами досліджень на коронавірус. За пів року карантину у дві лабораторії, що проводять ПЛР-тести, докупили обладнання, що дозволило збільшити потужності втричі.

І натепер в області за добу проводять понад тисячу досліджень, а це – надзвичайно високий показник, повідомила заступниця начальника облуправління охорони здоров’я Олена Гандзюк:

Керівниця Рівненського обласного центру громадського здоров'я

- За цей час в державну установу «Лабораторний центр» докупили за державні гроші два ампліфікатори, докупили автоматичну станцію пробопідготовки, що в десятки разів пришвидшило роботу лабораторії.    

 

Якщо ми раніше не справлялися з 300 зразками за добу, то зараз вже за добу дві лабораторії роблять понад тисячу зразків.

 

Лабораторія центру громадського здоров’я так само модернізована.   

Такий обсяг досліджень підвищує якість надання меддопомоги хворим на COVID-19, що, своєю чергою, призвело до зниження рівня летальності.

На Рівненщині цей показник у півтора раза менший за загальноукраїнський.

Окремо Олена Гандзюк звернула увагу на те, що при госпіталізації ІФА-тести тепер проводять за рахунок лікарні, у яку шпиталізують пацієнта, а не за рахунок первинної ланки. Зрештою, для пацієнта ця послуга лишається безкоштовною. До слова, ІФА-тести в області проводять 16 лабораторій. Загалом на Рівненщині провели вже понад 163,5 тисячі ІФА та ПЛР-тестів.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень