Понад 120 культурних пам'яток за 14 днів: на Рівненщині реалізують масштабний культурний проєкт (ВІДЕО)

Масштабний міжрегіональний культурно-туристичний проєкт «Via Regia Ukraine» сьогодні презентували у Рівному.

Втілює проєкт державний історико-культурний заповідник міста Дубна разом з іноземними партнерами за підтримки культурного фонду.

У перекладі «Via Regia» означає «Шлях королів». Це потужний проєкт, який об’єднує західну та східну Європу. Протяжність проєкту – понад 2 тис. кілометрів через 8 держав.

 

В Україні участь у цьому проєкті взяло 11 міст з 5 областей – Дубно, Рівне, Острог, Львів, Броди, Городок (Львівська область), Луцьк, Володимир-Волинський, Радомишль, Житомир та Київ.

Впродовж двох тижнів реалізатори проєкту «Via Regia» відвідали понад 120 об’єктів у різних регіонах країни та підготували 11 відео, які стануть основою для сайту, на якому можна буде ознайомитися з багатьма культурними українськими пам’ятками.

У деяких містах були об’єкти доглянуті, які реставрують, інші – занедбані. Але це наша спадщина і важливо показувати всі об'єкти, аби змінювати ситуацію на краще.

 

Кожне місто розкривалося по-своєму. Цікаво було спілкуватися з людьми, які щоразу зустрічали нас у різних містах і проводили екскурсії, – розповів PR-менеджер проєкту Андрій Герасимчук.

Він зауважив, що експедиції були цікавими. Однак її учасники працювали щодня з 5 години ранку до 12 ночі.

 

Відео з інших регіонів України можна переглянути ТУТ.  

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень