П'яним за кермом Land Rover на день народження піймали полковника контррозвідки УСБУ Рівненщини

Його керівник обурюється, що підлеглий не повідомив про цей випадок

Фото ілюстративне

Полковника СБУ, начальника відділу військової контррозвідки СБУ з місцем дислокації в місті Рівне Юрія Жогла 4-го травня, на його день народження, патрульні затримали в нетверезому стані за кермом у Рівному.

Про інцидент повідомив на своїй сторінці у Facebook волонтер та блогер Роман Сініцин, пише «Четверта влада».

- Так от 4 травня увечорі Патрульна поліція Рівненської області зупиняє у Рівному Land Rover Discovery на чорних номерах, волонтерський судячи з усього.

 

За кермом знаходиться п'яний в зюзю контррозвідник Юра Жогло. Ксіву не показує, намагається «рішати».

 

Але порішав він не надто продуктивно, бо копи таки складають на нього протокол по 130 ст. КУпАП.

 

Тест на вміст алкоголю Жогло проходити відмовляється.

 

Так би ніхто й не знав про пригоди контразвєдчіка, в таких випадках обов'язково має повідомлятись УВБ СБУ, кадрові інспекції, перегляд контрактів і все таке, але тепер от знатимуть) – написав Синіцин.

Інформацію про складений на Юрія Жогло протокол за Статтею 130 КУпАП «Четвертій владі» підтвердили в управлінні патрульної поліції Рівненської області. Втім, там заперечили, що чоловік пропонував вирішити питання за гроші.

За інформацією з судового реєстру, розглянути протокол суддя Рівненського міського суду Святослав Рогозін мав ще 15-го травня, втім розгляд перенесли на 5 червня 2020 року.

Ілюстрація видання «Четверта влада» до матеріалу

За словами начальника 6-го управління Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України В'ячеслава Горьового, який є керівником Жогла, про протокол він дізнався не від свого підлеглого, хоча той мав про це доповісти. Завіряє, що «прикривати» Юрія Жогло ніхто не буде.

− Безпосередніх доповідей від нього не надходило. Тобто я взнав від інших людей. От, узнав, на жаль, трошки пізніше, ніж мав дізнатися як керівник. Я доповів вищому керівництву на Київ. За несвоєчасне надання доповіді до Жогла вжив заходи дисциплінарного впливу.

 

…Це не звільнення. В мене нема таких повноважень, щоб приймати рішення про звільнення. (...) Співробітник знаходиться в довготривалому відрядженні.  (...) Я як керівник кажу, що ніхто його там прикривать не буде, з мого боку, повірте мені, чи з боку моїх підлеглих ніяких там прохань до чи до когось в зв'язку з вчиненням цього правопорушення абсолютно ніяких не буде.

 

− Моя позиція конкретна − я не потерплю сам такого, щоб мене, не те що б обманули, мені не доповіли як керівникові. Людина, можливо, зрозуміла, що він їде в відрядження і десь ці всі моменти там намагалася відтягнути. Ви знаєте, чим далі тим хвиля більше затихає, а тут все набуло резонансу.

За словами Горьового, Land Rover, на якому Жогла виявили патрульні, є його власністю. Номери на ньому чорні, бо це авто використовували для роботи під прикриттям.

Контакти самого Юрія Жогла знайти журналістам «Четвертої влади» не вдалося.

Юрій Жогло може отримати штраф 10 200 грн. та залишитися без водійського посвідчення на рік. Якщо суд визнає його вину, керівництво контррозвідки України ухвалюватиме рішення щодо звільнення.

Джерело: «Четверта влада».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Теги: СБУ
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень