Гроші на пересадку нирок синові батьки збирають... таксуючи (ФОТО)

Поки батьки працюють ночами, хлопець зі складною недугою готується до ЗНО

Дмитро Якубець зі Здолбунова мріє про нормальне життя і готується до вступу у виш.

8 листопада Дмитрові виповнилося сімнадцять років. Останні 3 них хлопець бореться з важкою недугою і, щоб вижити, потребує пересадки нирок. Проблеми з нирками у дитини почалися давно, проте лікарі спершу думали, що в органах – лише кіста.

[media=161221] [media=161220]

Діагноз хлопцю поставили лікарі німецької клініки у місті Гейдельберг, а потім підтвердили у Національному інституті хірургії та трансплантології імені Шалімова у Києві:

хронічна ниркова недостатність 4 ступеня, полікістоз нирок, фокально-сегментарний гломерулосклероз та Anca-асоційований васкуліт.

[media=161219] [media=161218]

Нині хлопцю потрібна пересадка нирок, яку можуть зробити у Білорусі. Вартість операції – 65 тис. євро.

- Ми стоїмо на черзі на трансплантацію нирок. Операцію мають провести у Мінську. Поки ми щомісяця на 500 євро купуємо медикаментів для підтримувальної терапії. Окрім того, деякі препарати нам купує благодійний фонд «Скарбниця надії», ми їм дуже за це вдячні. При цьому постійно їздимо в Київ на обстеження та корекцію терапії медикаментозної, — каже матір хлопця Тетяна Якубець.

Нині ситуація в сім’ї патова. Підприємницьку діяльність, якою фактично заробляли собі на життя, сім’я Якубців закриває через збитковість.

Тетяна Якубець

Раніше Тетяна Якубець і її чоловік по черзі таксують, аби трохи заробити.

- Зараз закриваємо магазин. До речі, саме через те, що я зареєстрова як ФОП, нам довго не давали допомоги у МОЗі. Але коли я надала усі документи, які підтверджували, що підприємницька діяльність збиткова, допомогу надали. Міністерство переказувало кошти у медзаклад Мінська, де ми лікувалися, а згодом стали на чергу з трансплантації. Лікування старшого сина складне, бо існує ризик повторного зараження, кажуть медики. І ще з десяток тисяч євро порадили мати при собі, бо невідомо, у скільки обійдеться реабілітація. Лікарі нам радять якнайдовше приймати ліки, бо й трансплантація – ризикована. Тобто не факт, що після пересадки стане краще, — додає Тетяна Якубець.

Тетяна Якубець, має ще дві маленькі доньки.

Тож купівля ліків перетворюється у справжнє випробування.

Нині Дмитро Якубець завершує школу, на фінплані. Мріє стати айтішником і активно готується до ЗНО.

[media=161214] [media=161216] [media=161215] 

Батьки й рідні Дмитра просять небайдужих про допомогу.

Картка Приватбанку:

5167 9855 6118 3732 (гривня)
5168 7427 2368 5016 (євро)

Якубець Тетяна Миколаївна (мати Дмитра)

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4



 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень