Поклала записку у пляшку і кинула в річку: через багато років авторку знайшли і привезли подарунок (ФОТО)

Пляшка із запискою потрапила до рук угорців, які й знайшли авторів в Україні

Фото ілюстративне

Історію оповідає Радіо Свобода.

Три сестри під час відпочинку поблизу Виноградова на Закарпатті 15 років тому, у 2005 році, написали записку, закоркували її у пляшку та кинули в річку Тиса.

15 років лист подорожував Тисою. І ось пляшкову пошту знайшли в Угорщині. Софії Спільник сьогодні 18 років і вона живе поблизу Львова. Записку писали її сестри - Вікторія (нині 30 років) та Надія (34 роки).

Тоді для жарту дівчата написали:

Добрий день, мене звати Соня, але всі кличуть Ньоня. Мені 3 роки, я відпочиваю на Тисі у серпні (ред.:рік не прочитується). Хто знайшов – надсилайте подарунки за такою адресою. Я буду чекати.

У грудні минулого року в одній з груп у соціальній мережі з’явилося повідомлення з міста Сегед (Угорщина), що хтось виловив у річці Тиса пляшкову пошту, розповідає генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла.

Коли відкрили пляшку, то там знайшли записку, яка добре збереглась. Угорці звернулись з проханням перекласти текст і знайти адресата до дипломатичної установи своєї країни в Ужгороді.

Софія Спільник (ФОТО Радіо Свобода)

Про те, що пляшкову пошту виловили на території Угорщини Софія Спільник дізналась від почесної консулки Угорщини у Львові, яка несподівано до неї приїхала.

Днями хтось сигналить машиною біля будинку. Я вийшла на балкон, стоїть жінка і каже: «Виходьте». Почала розповідати, що кинули якусь пляшку. Моя мама настрашилась, що може десь ми гуляли і кинули пляшку, що щось сталося, мене розшукують. А виявилось, що це не проблема, а виявилося, що це цікава історія з Тиси. Мені подарували цукерки, але найбільше – це подарували емоції, спогади і класну історію.

Почесний консул у Львові приїхала з невеликим подарунком для 3-4-річної дівчинки.

Як розповів генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла:

Яким же ж було наше здивування, коли виявилося, що тій дитині вже 18 років! Виявилося, що лист у пляшці подорожував по Тисі 15 років! Ми спробували втілити мрію дівчинки, яка з тих пір вже стала дорослою, і я вірю, що після подарунка від Миколая надійде ще один від Генконсульства, але вже відповідний до віку дівчини. Ми спробуємо здійснити диво, хоч і з певним запізненням.

Мешканці міста Сегед оголосили про збір подарунків для українки, щоб виконати її дитяче прохання. Софія Спільник теж роздумує над тим, як би їй подарувати радість тим, хто не полінувався її знайти, адже вона отримала від цього стільки емоцій.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень