Подвійний рекорд у Воронові встановив син найвідомішого авіаконструктора України (ФОТО)

Тимофій Яковлєв

Тимофій Яковлєв. Фото з його сторінки у ФБ.

Світовий рекорд встановили на аеродромі Воронів на Рівненщині. Напередодні син іменитого авіаконструктора Юрія Яковлєва – Тимофій встановив рекорд з дальності перельоту на фіксованій кількості пального.

Надлегкий літак виробництва «Аеропракт - 40» пролетів 229 км – від Воронова до Бородянки, що під Києвом. При цьому пілот витратив не 10 літрів пального, а 8,5.

Цей політ став рекордним згідно з даними Міжнародної авіаційної федерації.

Фото Юрія Яковлєва. Так пілотів зустрічали у Києві.

Зафіксували це і представники Книги рекордів України.

Юрій Яковлєв. Джерело - ukrainer.net.

Сам Юрій Яковлєв телефон розповів, чому обрав аеродром у Воронові:

- Летіти з Воронова зручно, адже ми обирали маршрут по прямій. Трикутні маршрути ми літаємо у себе, у Макарівському районі, під Києвом. Сприяла погода, західний вітер. Такі рекорди добре встановлювати за сприятливої погоди, коли бабине літо.

 

Мій син Тимофій летів із нашим інженером Тарасом. Бак заповненими на 10 літрів, і пілотам вдалось зекономити 1,5 літра пального.

 

Вперше для фіксації рекорду ми запросили представників Книги рекордів України. До нас були люди, які намагалися пролетіти 183 км на легкому літаку, маючи 10 літрів пального. Ми ж пролетіли 229 кілометрів і при цьому зекономили 1,5 літра пального.

До слова, торік в той самий час Юрій Яковлєв з донькою встановив рекорд з дальності польоту, щоправда, за іншим маршрутом.

Тимофій Яковлєв — зліва, всередині — Ігор Насинюк, директор рівненського аеропорту, справа — Юрій Яковлєв. Фото з Фейсбука. Весна 2019 року.

Неодноразово Юрій Яковлєв та його команда вигравали світові змагання.

Українське підприємство з виготовлення надлегкої авіації «Аеропракт» продає літаки до 40 країн світу під маркою «Виготовлено в Україні».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень