Що з немовлям, яке залишили під дверима перинатального центру у Рівному

І що хочуть зробити у закладі, щоб під дверима більше не залишали дітей

Під дверима обласного перинатального центру залишили новонароджену дитину.

Про цей випадок ми писали тут: Під Рівненський перинатальний центр багатодітна мати підкинула немовля

Імовірною матір’ю є 45-річна жителька села Довге Сарненського району, яка на обліку ніде не була. Вона повідомила, що народила дитину вдома, каже головний лікар закладу Вікторія Єнікеєва:

Жінка - мешканка Сарненського району. У неї ще є четверо дітей, за її словами, у неї дуже складне фінансове становище. Поки вона не може забрати малечу і хоче, щоб дитина ще два місяці побула у медзакладі.

Хлопчик вагою трохи більше 3 кілограмів почувається добре і нині перебуває у медзакладі. Небайдужі анонімно принесли малюку одяг, дитячу суміш та підгузки. Хоча, за словами головного лікаря закладу, всім необхідним дитину забезпечують. Також додала, що поки ніхто не виявляв бажання всиновити дитину.

Всі деталі інциденту встановлюють правоохоронці та соціальні служби. І чи повернуть дитину назад жінці - поки невідомо. Жінці ще не проводили експертизу, чи це дійсно вона народила маля. Поки у перинатальному центрі займаються оформленням дитини, адже мати на обліку не була і карти вагітної у неї не було. Після скоєного жінкою, її сім'ю перевірять і з'ясують, чи не перебувають у небезпеці інші діти.

До слова, за словами Вікторії Єнікеєвої, така ситуація у пологовому сталася вперше, тож нині з’явилася ідея створити «Вікно довіри».

Нагадаємо, подібне вікно, де мати, опинившись у складних умовах, може анонімно залишити новонароджену дитину, працює у міському пологовому будинку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень