Після прийому у стоматолога 5-річна дівчинка вийшла із синцями на шиї. Лікарка відповіла на звинувачення

Недбалість чи конкуренція?

Напередодні в одній з місцевих фейсбук-спільнот «Білі халати Рівного», де користувачі залишають відгуки про лікарів, розгорівся скандал. Він пов’язаний із дитячою, приватною стоматологію.

У спільноті рівнянка Юлія Яцук написала про те, що після прийому у дитячому медичному закладі «Only kids», її 5-річна донька вийшла з саднами та синцями на шиї. Жінка переконана, лікарка Інна Кравчук та її асистенти нанесли тілесні травми її дитині, а саму маму у кабінет не пустили.

Я чекала у фойє, мене запевнили, що присутність мами не потрібна, - пише Юлія Яцук

Жінка, розповідає, що залишила свою дитину сам на сам з лікарем, яка запевнила її, що дуже любить дітей і знає, який підхід потрібен до них, щоб заспокоїти.

Коли одягала дитину після прийому, помітила червоні вертикальні смужки на шиї з краплинами крові, що виступала на шкірі.

Пост рівнянки одразу ж привернув увагу людей. Лише за кілька годин там було більш як дві сотні репостів.

Проте згодом скандальну публікацію видалили. Мама потерпілої дівчинки написала, що лікарка відмовилася коментувати цей інцидент.

Згодом з'явився ще один допис на цю тему. У ньому рівнянка Вікторія Бобрук написала, що також мала гіркий досвід із цією лікаркою. Свої слова підтвердила фото.

Після лікування маємо досить неприємну ситуацію, яка стала проявлятися після декількох годин відвідування стоматкабінету. Лікарка провину не визнає з вчорашнього вечора та говорить, що дитина під дією анестезії покусала собі губу, сьогодні це хірург заперечив та назначив лікування антибіотиками. Гнійне запалення. Результат лікування зубів - зіпсований естетичний вигляд дівчинки, температура, антибіотики.

Головна лікарка Рівненської обласної стоматологічної поліклініки Валентина Сухляк розповіла, що утримання дитини - це насильство, тож до таких заходів вона не вдається.

Проте є такі випадки, коли в дитини гострий біль, то іноді в присутності батьків ситуацію потрібно вирішувати, - зауважила стоматолог.

Також лікарка додала, що цього стоматолога знає як хорошого спеціаліста, тож ця ситуація для неї є дивною.

Ми зв'язалися з лікаркою Інною Кравчук і ось що дізнались:

В нас справді була ця дитина. Виявилось, що лікарі не могли її лікувати, бо дівчинка боялась. Мама сказала, що вона проти седації.

Я не заперечувала, аби мама була поруч з дитиною, в нас скляні перегородки, відчинені двері.

Сама пацієнтка була дуже схвильованою. Знімала нагрудник, чим ймовірно і пошкодила шию, перекидала інструменти.

Я намагалася зафіксувати обличчя, бо працюю з гострими предметами та всі рухи були небезпечними.

Ми змушені були завершити прийом. Я сказала мамі, що з дівчинкою важко працювати та ми домовились про наступний візит.

Тим часом у мережі батьки поділились на два табори. Частина відгукується про стоматолога схвально, інші ж обурюються та планують  писати колективну заяву у поліцію.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень