Підвищення до 50% зарплат медикам: кого це стосується

На Рівненщині – понад 20,5 тис. медпрацівників

Медпрацівникам Рівненщини планують підвищити зарплату.

Йдеться про установи вторинної і третинної ланки, повідомив під час брифінгу начальник облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

За його словами, це стосується навіть працівників тих медзакладів, які не підписали договори з Національною службою здоров’я, як того вимагала реформа медицини. Про це йшлося під час селектору з міністром охорони здоров’я, говорить Олег Вівсянник:

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник

- Підвищення зарплати стосується працівників вторинної і третинної ланки, а також монопрофільних закладів, які надають високоспеціалізовану медичну допомогу.

 

Тому що зарплати працівників первинної ланки приведені у відповідність, і ви знаєте, що вона становить в середньому понад 15 тисяч гривень.

 

А середня зарплата інших медпрацівників вторинної та третинної ланки – менше 5 тисяч гривень.

 

Тому дякую МОЗ і президенту за підтримку медичної галузі і збільшення заробітної плати по області та в державі.

 

Зі слів міністра охорони здоров’я, планується збільшення видатків на галузь охорони здоров’я до 6% ВВП, а не так як зараз – близько 3%.

 

Фінансування здійснюватиме Національна служба здоров’я. І вони врахують основні аспекти недофінансування тих лікувально-профілактичних закладів, які у тій чи іншій мірі не мали можливості по матеріально-технічній базі підписати договір з НСЗУ, а також закладі фтізіатричної та психіатричної служб.

 

Ось загальний комплекс, який висловив сьогодні міністр охорони здоров’я, і дійсно очікуємо якнайшвидше проведення розрахунків та приведення у відповідність заробітної плати у працівників закладів охорони здоров’я області.

Олег Вівсянник зауважив, що усього на Рівненщині понад 20,5 тисяч медпрацівників, з них чверть – лікарі.

Очікують на Рівненщині й кошти на доплати в обсязі 300% медикам, які лікують хворих на коронавірус (це стосується також працівників екстреної медицини та ПМСД), додав заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Читайте також: З надбавкою медикам 300% і грошима від уряду для лікарень Рівненщини не так все просто

Він наголосив, що місцева влада теж повинна фінансувати збільшення зарплат вказаним категоріям:

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

- Обов’язково місцеві органи влади, які є власниками закладів медицини й охорони здоров’я, повинні думати і стимулювати також зарплату працівників.

 

Це їхні громадяни, вони працюють і живуть, вони лікують населення тих територій.

 

Тому необхідно знаходити резерви додаткової оплати.

 

Це теж обов’язок місцевої влади. І ми це підтримуємо.  

Довідково: Міністерство охорони здоров’я закликало Верховну Раду внести зміни до бюджету для підвищення зарплат медикам. Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов. За його підрахунками, щоб збільшити заробітні плати для 435 тисяч медпрацівників, додатково необхідно передбачити 11 мільярдів гривень. Очільник МОЗ вважає, що працівники медичної галузі вже цього року повинні отримати збільшення зарплати не менш як на 50%".

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень